Rize'nin 70 Yillik Hayalinin Sona Gelisi Havai Fisek Ve Horonlarla Kutlandi

Rize’de Salarha Beldesi’nde yasayan vatandaslarin yaklasik 20 yildir dillendirdigi ve 70 yillik hayali olan Salarha Tüneli’nin ikinci tüpü de tamamlaninca çalisanlar için eglence düzenlendi.

Rize'nin 70 Yillik Hayalinin Sona Gelisi Havai Fisek Ve Horonlarla Kutlandi
Rize’de sehir merkezini güneye açabilmek için sürdürülen çalismalar kapsaminda baslatilan Salarha Tüneli Projesi’nde sona yaklasildi. 2 bin 900 metre uzunlugunda ve çift tüp olarak planlanan Salarha Tüneli’nin tek tüpü daha önce açilmisti. Bugün itibariyle ise ikinci tüpte de sona gelindi. Salarha Belediyesi tarafindan düzenlenen organizasyonda kemençe esliginde horon oynandi. Araçlar konvoy halinde sevinç kornalari çalarak tünelden geçis sagladi.

Salarha belediye baskani Hasan Kara, Emekçi çalisanlara alin terlerini silmeleri için mendil ve ayriyeten gül hediye etti. Yöre halkinin ve çalisanlarin bir arada oldugu organizasyona havai fisekler atilarak son verildi.

Emektar çalisanlari hatirlatmak amaciyla organizasyon düzenlediklerini dile getiren Salarha Belediye Baskani Hasan Kara “Öncelikle bu bir açilis degil. Bu tünelde çalisan, emek veren kardeslerimizi hatirlatma adina düzenlenmis bir organizasyondur. Burada çalisan emekçi kardeslerimizi unutmamak için böyle bir plan yaptik. Kendilerine emeklerinin karsiliginda hatirlatma olsun diye mendil ve güller hediye ettik. Bu vesileyle bugüne kadar tünelin olusumu için emek vermis olan basta cumhurbaskanimiz sayin Recep Tayyip Erdogan olmak üzere siyasi yetkililere ve emekçi kardeslerimize tesekkürlerimi sunuyorum. Benden önceki dönem Salarha belediye baskani Mehmet Kazanci’ya da özellikle tesekkür ediyorum. Kendileri bu tünelden dolayi çok emek sarf etmistir. Emegi geçenlerden Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.

Tünelde emegi oldugu için gurur duydugunu belirten Batuhan Kaya “Salarha tünelinin açilmasinda büyük emekleri olan cumhurbaskanimiz ve siyasi yetkililerimize tesekkür ediyoruz. Ben bes yildir bu tünelde operatör olarak çalisiyorum. Tünelde bizimde emegimiz oldugu için çok gururlu ve neseliyiz. Emegi geçen herkese tekrardan tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA