Kaza Oldugunu Savundu, Mahkeme Müebbet Hapis Cezasi Verdi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde bir depoda ölü bulunan 40 yasindaki isçinin katil zanlisi müebbet hapse mahkum edildi.

Kaza Oldugunu Savundu, Mahkeme Müebbet Hapis Cezasi Verdi
Kdz. Eregli ilçesinde geçen sene Ekim ayinda yasanan biçakli tartisma sonrasi hayatini kaybeden Mesut Dereçiçegi’nin katil zanlisi Mehmet Sari hakim karsisina çikti. Eregli Agir Ceza Mahkemesindeki karar durusmasina, taraflarin avukatlarinin yani sira maktul Mesut Dereçiçegi’nin (37) yakinlari katildi.

Durusmaya, tutuklu sanik Mehmet Sari (33) ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Sanik Sari, son savunmasinda, yaklasik 2-3 yildir tanidigi ve aralarinda herhangi bir husumet bulunmadigi Dereçiçegi’nin olay gecesi evine geldigini anlatarak, "Ben disaridan gelmistim, asiri derecede alkollüydüm. Kapi çalindi, Mesut eve gelmek istedi bende kabul etmedim. Daha sonra olayin yasandigi is yerinin deposuna gittik. Bana agir küfürler etti. ’Seni öldürürüm, gebertirim’ seklinde sözler söyledi ve bana yumruk atmaya çalisti, beni yere düsürmek istedi. O esnada elinde biçak oldugunu gördüm, biçak ile bana dogru saldirdi bende sandalye ile eline dogru vurdum, biçak düstü, biçagi aldim. ’Önümden çekil eve gideyim’ dedim, küfür etti. Aramizda itisme yasandi, kendisi geriye dogru sandalye ile düstü, düserken beni de çekti, o esnada elimde olan biçak Mesut’a saplandi" ifadelerini kullandi.

"yasanilan olay tamamen kaza sonucudur"

Olayin ardindan korku yasadigini belirten Sari, savunmasini su sözlerle tamamladi:

"Montumu çöpe attim, biçagi depodan çiktigimda belime koymustum sonra biçagi belimde göremedim. Esim olay tarihinde Akçakoca’da annesinin yanindaydi. Telefonum olmadigi için petrol istasyonuna giderek ilk önce babami sonra amcami aradim. Amcam ve babam beni evden alarak Akçakoca’ya biraktilar. Daha sonra yakinim ile görüstük, araci getirmemi istedi. Araci getirme yerine gittigimde polisler beni buldular. Yasanan olay nedeniyle bende üzgünüm, yasanilan olay tamamen kaza sonucudur, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, sanik Mehmet Sari’yi "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasina çarptirdi. Sanigin sabika kayitlarindan elde edilen suçu islemeye meyilli kisiligi, suçu islemekten pismanlik duymamasi, hapis cezasinin islah edici özelligini de dikkate alarak indirim uygulanmasina yer olmadigina karar verdi.

Olay 10 Ekim 2020 tarihinde, Kavaklik Mahallesi Çayir Sokak üzerinde meydana geldi. Mehmet Sari arkadasi Mesut Dereçiçegi’ni, geç saatlerde bulustuktan sonra biçakla yaralayarak olay yerinden kaçti. Sabah çevredeki esnaf tarafindan bir kisinin yerde hareketsiz yatmasi üzerine saglik ekiplerine haber verildi.

Olay yerine gelen saglik ekipleri, gögüs kisminda kesici aletle izler oldugunu tespit ederek hayatini kaybettigini belirledi. Çevredeki güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen polis ekipleri, Dereçiçegi’nin depodan Mehmet Sari ile çiktigini saptadi. Olaydan 1 gün sonra polis tarafindan gözaltina alinan Mehmet Sari çikarildigi nöbetçi mahkeme tarafindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA