Ingiltere'de Oldham Kentinin Ilk Kadin Müslüman Konsey Baskani'nin Araci Atese Verildi

Ingiltere'de Oldham kentinin ilk kadin Müslüman Konsey Baskani Arooj Shah'a ait araç kundaklandi.

Oldham'da bu yilin basinda konsey liderligine seçilen Arooj Shah'a ait araç, dün erken saatlerde kasitli olarak atese verildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatan Greater Manchester Polisinden bir sözcü, yaptigi açiklamada, "Aracin kasten ateslendigi ve komsu bir mülkte hafif hasara yol açtigi tespit edildi." degerlendirmesinde bulundu.

Dedektif Basmüfettis Wesley Knights da "Bu yangin, bir araci yok etti ve komsu bir mülke de zarar verdi. Bu pervasiz, tiksindirici bir hareket. Kimsenin yaralanmamasi büyük sans." ifadesini kullandi.

Polis, olayla ilgili 1 kisiyi gözaltina aldi.

- Çok sayida siyasetçiden Shah'a destek

Saldiri, Ingiltere futbol takiminin EURO 2020 finalinde Italya'ya yenilmesinin ardindan 3 siyahi oyuncunun internette irkçi saldirilara ugramasi ve sonrasinda ülkenin gündemine oturan irkçiligin, yine ülke çapinda kinanmasiyla ayni döneme denk geldi.

Kundaklama olayinin ardindan çok sayida siyasetçi, Shah'a destegini iletti.

Isçi Partisi Milletvekili Yasmin Qureshi, Arooj Shah'la dayanisma mesaji paylasarak, siyasetteki hiç kimsenin böyle bir durumla yüzlesmemesi gerektigini bildirdi.

Greater Manchester Belediye Baskani Andy Burnham, Twitter'dan "Bu, kesinlikle dehset verici ve olay tüm yönleriyle arastirilacak." paylasiminda bulundu.

Kaynak: AA