GÜNCELLEME 2- Giresun'da Derenin Tasmasi Sonucu Yaklasik 200 Kisi Dügün Merasiminde Mahsur Kaldi

KURTARMA ÇALISMALARININ TAMAMLANDIGI BILGISI EKLENDI.

Giresun'un Yaglidere ilçesinde derenin tasmasi sonucu dügün merasiminde mahsur kalan yaklasik 200 kisiyi kurtarma çalismasi tamamlandi.

Yaglidere Kaymakami Yusuf Akin, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Yaglidere deresinin tasmasi sonucu Bük Mahallesi'nde bulunan hali saha ile kentin baglantisini saglayan köprünün sular altinda kalarak kapandigini söyledi.

Akin, Hali sahada dügün merasiminin yapildigini ve burada yaklasik 200 kisinin bulundugu bilgisini aldiklarini kaydederek, söyle konustu:

"Köprünün kapanmasiyla içeride yaklasik 25 araç ve 200 vatandasimizin oldugu bilgisini aldik. Su anda herhangi bir sorun yok. Dügün merasimi de devam ediyor. Su anda çok sükür yagmur da dindi. Dere sularinin çekilmesiyle geçisi tekrar saglayip vatandaslarimizi güvenli bir sekilde ilçe merkezine tahliye etmeyi planliyoruz. Su anda bütün ekiplerimiz buradalar."

Mahsur kalanlarin kurtarilmasi için Yaglidere Kaymakamligi, Yaglidere Belediyesi ve Il Özel Idaresi ekiplerinin çalisma baslattigi ögrenildi.

-Giresun Valiligi açiklamasi

Giresun Valiligi, Yaglidere ilçesinde asiri yagislardan dolayi Yaglidere deresi üzerindeki taskindan dolayi yolun araç ve yaya trafigi geçisine kapandigini bildirdi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Yaglidere ilçesi Ahalli mahallesinde daha önce yikilan köprü yerine yapilan menfez ve servis yolunun dere taskini sebebiyle kullanilamaz hale gelmesinden dolayi hali sahada yapilan nisan töreninde bulunan yaklasik 100 vatandasimizin mahsur kalmistir. Vatandaslarimizin can ve mal güvenligi açisindan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadir. Nisan töreninin oldugu hali sahadan kara yolundan uygun geçis mevcut olup yaklasik 150 metre patika yoldan vatandaslarimizin güvenli bir sekilde, gerekli emniyet tedbirleri alinarak tahliyesine baslanmistir."

- Kurtarma çalismalari tamamlandi

Dügün alaninda mahsur kalanlar Yaglidere Kaymakamligi, Yaglidere Belediyesi, AFAD, Il Özel Idare ve AKUT ekiplerinin çalismalari sonucu tahliye edildi.

Dereden geçisin mümkün olmamasi üzerine vatandaslar bölgede bulunan bir findik bahçesi güzergahi izlenerek güvenlik önlemleri altinda Ahalli Mahallesi Kahyali mevkisine getirildi.

Buradan kendilerini bekleyen dolmuslara bindirilen vatandaslar kent merkezine getirildiler.

Damadin agabeyi Olcay Menekse, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yogun yagis sonrasi derenin tastigini ve mahsur kaldiklarini belirterek,"200 kisi ile burada mahsur kaldik. Devletimiz gerekli olanaklari sagladi bize. Sikintimiz yok. Bu gece bizim için bir ani olarak kaldi." dedi.

Kaynak: AA