Yusufeli Yeni Yerlesim Yerindeki Hak Sahiplerinin Konut Ve Is Yerleri Kurayla Belirleniyor

Artvin Valisi Yilmaz Doruk: 'Amacimiz vatandasimizin süreçten en yüksek faydayi saglamasi yönündedir. Yusufeli için en iyisini yapmak öncelikli görevimizdir' TOKI Finansman Dairesi Baskani Ayhan Karaca: '2 bin 638 hak sahipligiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesi sayesinde vatandaslarimiz yepyeni konutlarina kavusmus olacak'

Artvin'de yapimi devam eden Yusufeli Baraji sulari altinda kalacak Yusufeli ilçe merkezinin tasinacagi yeni yerlesim yerinde yapilan konut ve is yerleri için hak sahipleri arasinda kura çekildi.

TOKI Baskanligi ile DSI Genel Müdürlügü koordinasyonunda, Yusufeli yeni yerlesim yeri için hak sahiplerinin konut ve is yeri belirleme kurasi, karakucak güres sahasinda noter huzurunda yapildi.

Artvin Valisi Yilmaz Doruk, burada yaptigi konusmada, Yusufeli için önemli bir gün oldugunu söyledi.

Artvin'in, Türkiye'de baraj denilince ilk akla gelen illerden olduguna dikkati çeken Doruk, barajlarin her geçen gün artan enerji ihtiyacinin karsilanmasi bakimindan önemli yere sahip oldugunu, bu noktada Artvin olarak ülkeye sunduklari katma degerden gurur duyduklarini dile getirdi.

Doruk, gurur duyduklari eserlerden birinin de Yusufeli'nde insa edildigini belirterek, Yusufeli Baraji'nin özellikleri itibariyla Türkiye'nin birinci, dünyanin üçüncü en yüksek baraji olduguna isaret etti.

Baraj insasi vesilesiyle yeniden insa edilen ilçede hak sahipligi çekilisini gerçeklestirdiklerini kaydeden Doruk, söyle konustu:

"Bu noktada öncelikle büyük bir sabir ve fedakarlik gösteren sevgili Yusufelili hemsehrilerime sükranlarimi sunuyorum. Yasanan bu zorlu süreçte Yusufeli halki her zaman devletinin ve milletinin yaninda oldu. Sayin Cumhurbaskanimizin talimatlariyla tüm kurumlarimiz Yusufeli için seferber olmus vaziyettedir. Devletimiz tüm imkanlariyla buradadir. Amacimiz vatandasimizin süreçten en yüksek faydayi saglamasi yönündedir. Yusufeli için en iyisini yapmak öncelikli görevimizdir."

- "Olusturulan yeni yerlesim yerinde de yapilasma hizla devam ediyor"

TOKI Finansman Dairesi Baskani Ayhan Karaca ise Çoruh Nehri üzerinde 26 Subat 2013'te Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in telekonferansla temelini attigi ve yapimi süren Yusufeli Baraji ve HES projesinin, yeni yerlesim yerine ihtiyaci da beraberinde getirdigini ifade ederek, olusturulan yeni yerlesim yerinde de yapilasmanin hizla devam ettigini aktardi.

Karaca, sunlari kaydetti:

"2 bin 638 hak sahipligiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesi sayesinde vatandaslarimiz yepyeni konutlarina kavusmus olacak. Bugün çekilecek kuralarla vatandaslarimizin yeni ev ve is yerleri noter huzurunda belirlenecektir. Tüm bu projelerin gerçeklestirilmesinde basta Sayin Cumhurbaskanimiza, Sayin Çevre ve Sehircilik Bakanimiza, TOKI Baskanimiza, TOKI ekiplerine, sektör paydaslarimiza, projede emegi geçen, destegini esirgemeyen diger kamu kurumlarimiza, Sayin Valimize, Belediye Baskanimiza ve her daim teveccühleriyle bizleri cesaretlendiren vatandaslarimiza çok tesekkür ediyorum."

Il Müftüsü Hasan Günes'in yaptigi duanin ardindan kura çekimine geçildi.

Ilk kurayi Vali Doruk'un çektigi programa, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli Kaymakami Ömer Faruk Özdemir, Yusufeli Belediye Baskani Eyüp Aytekin, DSI Bölge Müdürü Celal Tokalak, TOKI yetkilileri, bazi daire amirleri ile hak sahipleri katildi.

Kura çekimi yarin sona erecek.

Kaynak: AA