ABD Baskani Biden, Eski Cumhuriyetçi Senatör Flake'i Türkiye Büyükelçiligine Aday Gösterdi

ABD Baskani Joe Biden'in, ABD'nin Ankara Büyükelçiligine eski Cumhuriyetçi Senatör Jeff Flake'i aday gösterdigi bildirildi.

Adayligini Medium hesabindan duyuran Flake, "ABD'nin uzun süredir NATO müttefikimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ile olan iliskisinin stratejik önemi göz önüne alindiginda, Baskan Biden'in bu büyükelçilik adayligi ile bana duydugu güvenden onur ve gurur duyuyorum." ifadesini kullandi.

Büyükelçiliginin her iki ülke için de önemli bir zamanda çok önemli bir görevlendirme oldugunu vurgulayan Flake, esi Cheryl ile "Türkiye'nin sira disi insanlarini tanimayi dört gözle beklediklerini" belirtti.

Flake, sunlari kaydetti:

"Senato tarafindan onaylanirsam, yurt disinda ABD çikarlarini temsil eden güçlü, deneyimli ve yetenekli bir ekibe katilmaktan memnuniyet duyacagim. Hem ABD Temsilciler Meclisinde hem de Senatoda görev yapmis biri olarak, Kongrenin ABD dis politikasinda oynadigi rolü anliyor ve takdir ediyorum."

ABD'nin küresel liderliginin yerini hiçbir seyin tutamayacagina vurgu yapan Flake, "Biden yönetimi, bu aday gösterme ile Amerikan dis politikasinin ve diplomasisinin en iyi gelenegini ve parti siyasetinin kenara birakilmasi gerektigi inancini teyit ediyor." degerlendirmesinde bulundu.

Arizona eyaletini temsilen Cumhuriyetçi olarak Kongrenin iki kanadinda da görev yapan Flake, eski Baskan Donald Trump'a muhalefetiyle biliniyor.

Kaynak: AA