Yüzlerce Magduru Olan 'Ankaway'In Sahibi Konustu

Eskisehir’de kurdugu sirketle yüzlerce vatandasi dolandirdigi iddiasiyla hakkinda dava açilan Eren Düzyol, magdurlarin parasini ödemeye devam ettigini ifade ederek, “Benim bu magdurlara 2017’den 2021’e kadar ödedigim toplam para 3 milyon TL oldu. 4 yildir kisilerin parasini ödedigim için hakkimda çikan bütün dolandiricilik davalarindan beraat ettim” dedi.

Yüzlerce Magduru Olan 'Ankaway'In Sahibi Konustu
Eskisehir’de 2015 yilinda kurulan ‘Ankaway’ isimli sirket çatisi altinda reklam izlerken gelir elde etme vaadiyle saadet zinciri kurdugu iddia edilen Eren Düzyol ve beraberindeki 9 kisi hakkinda 410 vatandasi magdur ettikleri gerekçesiyle 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde dava açildi. Yaklasik 11 milyonluk bir paranin elde edildigi belirtilen vurgunda tutuklanan Düzyol, yaklasik 6 ayin ardindan serbest birakildi. Hakkinda çikan haberler sonrasinda kendisini savunan Düzyol, magdurlarin paralarini ödemeye devam ettigini söyledi.

Kurduklari sirketin ardindan yasanan süreci anlatan Eren Düzyol, 4 yildir adli kontrol sartiyla disarida oldugunu ifade etti.

Magdur olduklarini söyleyen kisilere düzenli olarak para ödedigini belirten Düzyol, “2015 yilinda bir sirket kurduk. Kisiler kurdugumuz bazi islerden ek gelir elde ediyordu. 10 Mayis 2017 tarihinde Eskisehir Cumhuriyet Bassavciligina çagirildim bu konu ile alakali. Ben bassavciliga gittigim zaman dekontlari da yanimda götürdüm. Ben o esnada tutuklandim. 17 Kasim 2017 tarihinde tahliye oldum. Bu süreçte ben magdur oldum diyen kisilerin paralarini ödemeye devam ettim, ödemeye de devam ediyorum. Ben cezaevindeyken adamin biri ‘Maddi manevi yipranma payi olarak 100 bin TL’ isterim yazmis. Yani gerçek alacaklilarin disinda da cezaevine girdigim için para isteyenler oldu. Bu sene olay yeni yapilmis gibi haberim yapildi. Olay 2017 yilinda gerçeklesmistir, 4 yildir adli kontroldeyim. Türkiye’yi terk etmedim. Iddia edildigi gibi bir dolandirma söz konusu degil” seklinde konustu.



“2017’den 2021’e kadar ödedigim toplam para 3 milyon TL oldu”

2017 yilindan itibaren magdur vatandaslara 3 milyon TL ödediginin altini çizen Eren Düzyol, “Iddianamede yazan 11 milyon 400 bin TL para girmis, 11 milyon 200 bin TL para çikmis. Benim bu magdurlara 2017’den 2021’e kadar ödedigim toplam para 3 milyon TL oldu. Kalanlari da ödemeye devam ediyorum. Arkamda biraktigim 1 milyon 500 bin TL alacak var ve hepsinin de karsisina çikiyorum. Ben 2017 yilinda tutuklandigim zaman Eskisehir’de 7 tane marketim vardi, hepsi çalisiyordu. Marketleri kapatti ve dolandirdi gibi bir durum söz konusu degil. Ben 4 senedir insanlarin ödemelerini yapiyorum” dedi.



“Bütün dolandiricilik davalarindan da beraat ettim”

Hakkinda açilan 4 tane dolandiricilik davasindan beraat ettigini belirten Düzyol, konuyla ilgili olarak sunlari söyledi:

“Ankaway ile alakali kamu davasi var. 19 Kasim 2021 tarihinde ilk celsesi görülecek. Ondan önce hakkimda açilan bütün dolandiricilik davalarindan da beraat ettim. Kisilerin magduriyetlerini giderdim. Zararlarini giderdim ve agir ceza mahkemelerinden beraat ettim. Kripto paradan 14 milyon TL elde ettigime dair yeni bir haber çikmis. Bu paralar insanlarin borsalardan alim satim yaptigi bir seydir. Insanlarin basina ne gelse suçlu olarak beni görmeye basladilar.”

“Dava tarihine kadar kimsenin alacagi kalmayacak”

Davada adi geçen 410 kisiden ortalama 150 tanesinin kalacagini ve onlarin da zararini karsilayacagini ifade eden Eren Düzyol, “Su anda 410 kisi görünüyor. Birçogu ‘ben gelemeyecegim, alacagimi aldim’ gibi ifadeler vermeye basladi.

Benim tahminim bu sayi 150’ye kadar düsecek. O tarihe kadar da kimsenin alacagi kalmayacak. 4 tane dolandiricilik davasindan beraat ettim. Kisilerin magduriyetlerini giderdim. Su an banka hesaplarimda savcilik tarafindan konulmus blokeler var. Ben buna ragmen çalisip insanlarin parasini ödüyorum. Ben haberlerde yansitildigi gibi kimseyi dolandirmadim. Böyle bir amacim da olmadi” diye konustu.

Kaynak: İHA