HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi Osman Yildiz, Çalisma Hayatini Degerlendirdi Açiklamasi

'Artik 1 milyon üyeye dogru gidiyoruz'.

HAK-IS Konfederasyonu Genel Baskan Yardimcisi Osman Yildiz, her türlü zorlukla karsilasmalarina ragmen bunlarin üstesinden geldiklerini, artik 1 milyon üyeye dogru gittiklerini söyledi.

Yildiz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenledigi basin toplantisinda, çalisma hayatina dair güncel konularla ilgili açiklamalarda bulundu.

HAK-IS konfederasyonu olarak büyümeye devam eden, güçlenen bir konfederasyon olduklarini belirten Yildiz, sunlari söyledi:

"Çalisma hayatinin, sendikal hareketin en önemli aktörlerinden biri haline geldik. Bugün itibari ile 700 bin üyenin üzerine ulasmayi basardik. Çünkü biz HAK-IS olarak prensipleri, ilkeleri, degerleri öne alan bir konfederasyonuz. Bu çerçevede de 45 yillik yürüyüsümüzü kararlilikla sürdürüyoruz. Bunu da en basarili bir sekilde yaptigimiza inaniyoruz. Bugün kanunen var olan 20 is kolunun tamaminda örgütlenmesini basarmis bir konfederasyonuz. Bu haliyle Türkiye'de çalisan bütün emekçilere kucagimizi açmis bulunuyoruz."

HAK-IS olarak sendikal degerlerine çok inandiklarinin altini çizen Yildiz, "Bizim için pozitif düsünme, katilimciligi öne çikartmak, demokrasiyi önemsemek, sivil toplumu önemsemek, ülke degerlerini önemsemek son derece önemli. Biz ülke degerleri kadar uluslararasi, evrensel degerleri de birlestirmeyi hedefleyen bir konfederasyonuz. Yani dolayisiyla HAK-IS olarak Türkiye'nin bir konfederasyonuyuz ama uluslararasi sendikal ailenin de önemli bir bileseni, aktörü ve üyesi haline geldigimizi belirtmek istiyorum. Bizim sendikal mücadeleye verdigimiz önemle uluslararasi sendikal mücadelenin degerleri arasinda yakin bir örtüsme var." dedi.

-"Sahip oldugumuz degerleri içsellestirerek yolumuza devam eden bir konfederasyonuz"

Türkiye'deki sendikal harekete yön vermekle kalmayip uluslararasi sendikal harekette yer aldiklarinin ve katki sunduklarinin altini çizen Yildiz, "Sahip oldugumuz degerleri içsellestirerek yolumuza devam eden bir konfederasyonuz. Bizim için sendikaciligi degerler etrafinda yapmak, degerler etrafinda yüceltmek bizim için son derece önemli. Biz HAK-IS olarak demokratik degerleri bildigimizi, sivil topluma ait degerleri bildigimizi, ülkemizin degerlerini bildigimizi belirtmek istiyorum." diye konustu.

HAK-IS'in her zaman zorluklara talip olan ve bu zorluklarin da üstesinden gelen bir konfederasyon oldugunu dile getiren Yildiz, "Her türlü zorlukla karsilasmamiza ragmen çok sükür bunlarin üstesinden geldik ve 45 yillik geçmisimizde büyük bir basariya imza atarak artik 1 milyon üyeye dogru gidiyoruz. Biz sadece sayisal olarak büyümüs olmuyoruz aslinda biz degerler olarak da bunu güçlendirerek faaliyetlerimizi çesitlendirerek toplumun tam odaginda bir konfederasyon olarak yolumuza devam ediyoruz." ifadelerini kullandi.

- "15 Temmuz'da demokratik degerlere, demokratik süreçlere olan inancimizi ortaya koymak için sokaklara çiktik"

HAK-IS olarak bütün konularda bütün çalisma hayatini ilgilendiren konularin yani sira ekonomik, sosyal ve siyasal konularda da görüsü, politikasi olan bir konfederasyon olduklarini dile getiren Yildiz söylerini söyle tamamladi:

"Son genel kurulumuzda 90 genel kurul karari vardir, çalisma hayatinin, ekonomik hayatin, siyasi hayatin, uluslararasi boyutun tamamina yer veren görüslerimiz var. Bu açidan da biz seffafligi ve güveni öne çikartmis bir konfederasyonuz. Çünkü biz topluma sorumlu bir noktadayiz ve bu sorumlulugun geregini de en etkin bir sekilde hayata geçiriyoruz. Demokrasi herkesin söyledigi bir kavramdir ama bunu içsellestirmek önce kendi içinizde sonra toplumda içsellestirmek ve buna göre de davranmak son derece zor bir konudur. Dünyada da adi demokratik olan birçok ülke vardir fakat bunlarin birçogunun uygulamalarinin demokrasiye aykiri oldugunu, totaliter bir yapida oldugunu biliyoruz. Dolayisiyla demokrasiyi içsellestirmek bizim için sendikalar için vazgeçilmez bir degerdedir. Biz bunlari sindirdigimiz için içsellestirdigimiz için 15 Temmuz ihanet gecesinde buna karsi ilk sokaga çikanlardan biri HAK-IS konfederasyonu olmustur. Biz o aksam hiç düsünmeden, gözümüzü kirpmadan kendimizi sokaklarda bulduk. Örgütlenerek sokaklara çikan, tepkisini ortaya koyan, mücadelesini yapan sayili birkaç örgütten birisiyiz. Bunu yapmak bizim demokratik degerlere, demokratik süreçlere olan inancimizi ve sindirmisligimizi ortaya kiymamamizdan kaynaklanmistir."
Kaynak: AA