Dokuz Eylül Üniversitesinden, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar: 'O ugursuz gecede selalarla sokaklara dökülen ve ellerinde bayraklariyla namlunun ucuna yürüyen vatan evlatlarinin unutulmasina asla izin vermeyiz'

Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsaminda düzenledigi konferansta konusan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, "O ugursuz gecede selalarla sokaklara dökülen ve ellerinde bayraklariyla namlunun ucuna yürüyen vatan evlatlarinin unutulmasina asla izin vermeyiz." dedi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, DEÜ Sabanci Kültür Sarayi'nda "Türkiye Geçilmez" temasiyla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri, 12-15 Temmuz tarihlerinde devam edecek.

Etkinliklerde, milli irade, ulusal egemenlik ve demokrasi gibi kavramlar ele alinacak, bilimsel toplantilarda da 15 Temmuz kalkismasinin nedenleri, sonuçlari ve ortaya çikardigi travmalar tartisilacak.

Bu kapsamda düzenlenen konferansta konusan Hotar, "Aziz Türk milletini ve onun seçilmis hükümetini ortadan kaldirmayi planlayan FETÖ'nün 15 Temmuz aksami baslattigi kalkisma, içerdigi vahseti ve hedefledigi kurumlari ile demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. TBMM'yi bombalayan, çok sayida vatandaslarimizin sehit olmasina veya gazi kalmasina sebep olan olaylari baslatan teröristler, muhterem Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in çagrisini dinleyen milyonlarca vatandasimizin ve vatanina bagli güvenlik güçlerimizin gayretleri sayesinde engellendi." ifadesini kullandi.

DEÜ olarak, milleti ve egemenligini tehdit eden her konuda son derece hassas olduklarini belirten Hotar, sunlari kaydetti:

"15 Temmuz ihaneti, milli ve manevi degerlerimizi gasbetmek isteyenlerin bir operasyonudur, ancak bunun kadar vahim olan bir durum da ödedigimiz bedelleri ve kayiplarimizi unutmaktir. Rektörlük olarak, o ugursuz gecede selalarla sokaklara dökülen ve ellerinde bayraklariyla namlunun ucuna yürüyen vatan evlatlarinin unutulmasina asla izin vermeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, millet egemenligi ile bizlere emanet ettigi degerlerimizi kati sekilde muhafaza etmekte kararliyiz. Bunu yaparken de milletimizi temsil eden makamlari korumak da önceligimiz olacaktir. Öfkeye kapilmadan, aklimizdan ve vicdanimizdan ödün vermeden, Türkiye'nin gelecegi için hep birlikte çalisacagiz. Demokrasimize zaman kaybettiren her türlü girisimi, engelleyecegiz. Iyi ve kötüyü birbirinden ayiran, muhakeme yetenegi yüksek nesilleri yetistirecek, kahraman askerlerimize, polisimize ve devletimizin kurumlarina bundan sonra da sahip çikmaya devam edecegiz. Hakimiyetimilliyenin sinesindeki kahraman sehitlerimizi, rahmet ile aniyor, gazilerimize, saglikli bir ömür diliyorum."

Konferansa katilan tarihçi Ilber Ortayli'nin da 15 Temmuz sürecine iliskin degerlendirmelerde bulundugu aktarildi.

Etkinliklerin birinci gününde, Sabanci Kültür Sarayi Fuaye Alani'nda, Resim ve Plastik Sanatlar Sergisi'nin açilisinin da gerçeklestirildigi bildirildi.
Kaynak: AA