Cudi Dagi'nda Havai Fisek Gösterimi

Güvenlik güçlerin basarili operasyonlari sonucu teröristlerden temizlenen Cudi Dagi’nda düzenlenen festivalin ardindan havai fisek gösterimi yapildi.

Cudi Dagi'nda Havai Fisek Gösterimi
40 Yildir gidilmeyen ve sürekli terör olaylariyla gündeme gelen Cudi Dagi’nda güvenligin saglanmasiyla Cudi zirvesinde havai fisekli görsel söleni yasandi.

Sirnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Sirnak Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ali Ihsan Ersoy, kurum müdürleri ve vatandaslar, havai fisek gösterimini izledi.

Vatandaslar, terörden temizlenmesi ile huzurun tesis edildigi alanda, valilik, belediye, Sirnak Üniversitesinin katkilariyla düzenlenen festivale katildi.

Aksam saatlerinde yapilan organizasyonda Cumhuriyet Meydani’nda yerel sanatçilar müzik dinletisi sundu. Daha sonra Cudi Dagi bölgesinde havai fisek gösterileri yapildi. Vatandaslar o anlari cep telefonlari ile kaydetti.

AK Parti Kadin Kollari Baskani Biseng Fatma Acar, “Biz bu gün çok farkli bir gurur yasiyoruz. Terör örgütü tam kirk yildir engelledigi ve medeniyetin ikinci dogus yeri olan Cudi Dagina kirk yil sonra ayak bastik. Biz bu gururu ve sevinci cumhurbaskanimiz sayesinde yasadik. Bugün coskulu bir festival yaptik. Insallah daha güzel festivaller yapilmasi umuduyla. Silah sesi yerine artik müzik, davul ve zurna sesi duyuyoruz. Bu havai fiseklerin Cudi Dagi zirvesinde aydinlatmasi çok güzel bir gurur oldu” dedi.

Kaynak: İHA