Tokat'ta Kaybolan 3 Yasindaki Evrim Atis 3 Yildir Bulunamadi

Tokat'in Turhal ilçesinde 10 Temmuz 2018'de kaybolan 3 yasindaki Evrim Atis'in izine, aradan 3 yil geçmesine ragmen ulasilamadi.



Evrim Atis'in kayboldugu ilk günler AFAD ve JAK ekiplerinin katilimiyla drone ve arama köpekleri de kullanilarak yogun yürütülen sekilde çalismalar, Il Jandarma Komutanligina bagli komandolar tarafindan uzun süre devam ettirildi.

Evrim'i arama çalismalarina AFAD ve JAK ekipleri ile dalgiç polislerin yani sira Agri'nin Dogubayazit ilçesi Tendürek Dagi'nda 19 ay görev yapan, ardindan 6 ay boyunca Suriye'nin El Bab bölgesinde birçok basarili operasyona imza atan "Kurtlar" adi verilen Tokat Jandarma Komando Tabur Komutanliginda görevli komandolar da katildi.

Sorusturma kapsaminda baba Burhan Atis'in, "kizinin traktörden düserek öldügü ve cenazesini dedesinin mezarina gömdügü" yönündeki ifadesi üzerine Evrim'in dedesi Sadik Atis'in mezari açildi, "magarada olabilir" demesi üzerine de magarada arama yapildi.

Jandarma ve arama ekipleri, küçük kizin kayboldugu çadir ve yaklasik 20 kilometrelik alani didik didik aramalarina ragmen bir sonuca ulasamayinca çalismalari küçük kizin kaybolmasindan 116 gün sonra sonlandirdi. Minik Evrim'i arama çalismalari kapsaminda köyde yasayanlarin HTS kayitlari da incelendi.

Aradan geçen 3 yila ve genis kapsamli çalismalara ragmen küçük Evrim'le ilgili bir bulguya rastlanmadi.

Çadirda kardesiyle yalniz birakildiktan sonra hayvanlara bakmak için uzaklasan ailenin döndügünde bulamadigini belirttigi Evrim'in babasi Burhan ve annesi Dilek Atis, kizlarinin kaybolmasiyla ilgili verdikleri çeliskili ifadeler nedeniyle gözaltina alinmis, çift 23 Temmuz 2018'de tutuklanmisti. Anne Dilek 8 Kasim 2018, baba Burhan Atis ise 4 Ocak 2019'da serbest birakilmisti.

Kaynak: AA