Tamir Edilirken Alev Alan Otomobili Söndürebilmek Için Dakikalarca Ugrastilar

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde tamir edilen otomobil bir anda alev alev yandi. Çevredeki vatandaslar alt kisimda çikan yanginin tam anlamiyla sönmesi için otomobili kaldirarak yan yatirdi.

Tamir Edilirken Alev Alan Otomobili Söndürebilmek Için Dakikalarca Ugrastilar
Yangin, Kocaeli’nin Gebze ilçesi Arapçesme Mahallesi 1966 Sokak üzerinde bulunan bir tamirhanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arizali oldugu için tamirhaneye getirilen 34 UT 4268 plakali otomobil, tamir edildigi esnada bir anda alev alev yanmaya basladi.

Otomobilin yandigini gören ustalar durumu 112 Acil Yardim ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. Kisa sürede adrese ulasan itfaiye ekipleri, alev topuna dönen otomobili söndürebilmek için çalisma baslatti. Yangin, ekiplerin yogun çalismalarinin ardindan söndürüldü. Daha sonra vatandaslar, itfaiye ekiplerinin otomobilin alt kisminda sogutma çalismasi yapabilmesi için ilginç bir yol izledi. Kalabalik bir sekilde otomobilin yanina geçen vatandaslar, otomobili kaldirarak yan çevirdi. Bunun ardindan itfaiye ekipleri, otomobilin altinda sogutma çalismasi gerçeklestirdi.

"Arabanin altinda yogun bir sekilde zift vardi"

Yangini görünce hemen yardima kostuklarini söyleyen Özkan Karadas, "Ani bir yangin oldu, araba birden parladi. Biz de dumani gördük, zaten burada oturuyoruz. Bir heyecan, bir panik oldu. Çocuklar korkmaya basladi.

Biz de o heyecanla hemen itfaiyeyi aradik. Itfaiyeden önce de belediye ekipleri geldi zaten. 1 tondan fazla su bastilar. Sonra itfaiye ekipleri geldi, su ve köpük siktilar ama bir türlü söndüremediler. Çok asiri bir zift vardi herhalde. Baya ugrastilar. Yanginin sebebini bilmiyorum. Kaynak yapiyorlardi, kaynaktan olusan bir kivilcimdan çikmis olabilir. Otomobilin alt kismindan parladi. Onun için söndüremediler. Arabanin altinda yogun bir sekilde zift vardi" dedi.

Kaynak: İHA