Kanada'da Bir Yatili Kilise Okulundaki Bazi Çocuk Cesetlerinin Yakildigi Iddia Edildi

Kanada'da British Columbia ve Saskatchewan eyaletlerindeki 3 ayri yatili kilise okulunda bugüne kadar ulasilan 1148 isimsiz çocuk mezari için tartismalar sürerken Ontario eyaletine bagli Brantford kentindeki Mohawk Yatili Kilise Okulu'nda bazi çocuk cesetlerinin yakildigi iddia edildi.

Brantford Bölgesi Yerli Destek Merkezi tarafindan yatili kilise okullarinda kalirken hayatlarini kaybeden çocuklar için bir saygi yürüyüsü düzenlendi.

Brantford Halk Merkezi binasinin bahçesinde toplanan binlerce Kanadali, ögle saatlerinden itibaren Mohawk Yatili Kilise Okulu'na kadar yürüdü.

Yürüyüse katilanlardan Doug Enhug, AA muhabirine yaptigi açiklamada, babasinin da Mohawk Yatili Kilise Okulu'nda kaldigini söyledi.

Enhug, Mohawk Yatili Kilise Okulu'nda da isimsiz mezarlar olup olmadigina dair soruya, "Orada hiçbir sey bulamazlar. Çünkü cesetleri yaktilar. O okuldan kurtulan birinden dinledim. Krematoryumda bir cesedi yakarlarken görmüs. Babamdan da defalarca hikayelerini dinledim. Hem o zamanlar okul alani 1200 dönümden fazlaymis. Simdilerde 40 dönüm kadar. Arasalar da ne bulacaklar ki?" yanitini verdi.

Yürüyüsü düzenleyen Brantford Bölgesi Yerli Destek Merkezi Müdürü Rebecca Wilson da "Binada krematoryum var. Orada 'çöplerini' yok ettiklerine dair çok hikaye dinledim. Bölgede yine de arama yapilmasina destek veriyoruz. Aramadan asla bilemeyiz." dedi.

Brantford Islam Merkezi'nin önünden geçen katilimcilara cami görevlileri tarafindan ücretsiz soguk su dagitildi.

Yerel polisin önlem aldigi yürüyüse bölgenin üyesi en kalabalik üç ayri motosikletli grubu da destek verdi.

Kaynak: AA