Siddetli Yagis Baskentte Sel Ve Su Baskinlarina Neden Oldu

Baskentte ögleden sonra baslayan kuvvetli yagis, basta Mamak ilçesi olmak üzere birçok noktada sel ve su baskinlarina yol açti.

Ankara'da etkili olan saganak, Mamak Dereboyu ve Neset Ertas caddelerini sular altinda birakti. Sürücüler, sel sulari nedeniyle zor anlar yasadi. Ilçede birçok cadde ve sokakta yogun su birikintileri olustu. Bazi araçlarda hasar meydana geldi, ev ve is yerlerini su basti.

Dereboyu Caddesi'nde devam eden Mamak-Gölbasi Içme Suyu Iletim Hatti çalismalari da yagistan olumsuz etkilendi. Sel sularinin hattaki dolgu malzemelerini tasimasi nedeniyle trafikte aksamalar yasandi.

ASKI Genel Müdürü Erdogan Öztürk, AA muhabirine, ekiplerin müdahalesiyle gerekli temizligin yapildigini, vatandaslarin rahatsizlik yasamamasi adina gereken önlemleri aldiklarini söyledi. Öztürk, içme suyunun kirlenmesi anlaminda bir risk olmadigini ifade etti.

Siddetli yagis Kizilay'da da su baskinina neden oldu. Zafer Çarsisi'ndaki bazi is yerlerini su basti. Çarsi esnafi, her yagmurda benzer sikintilarla karsilastiklarini belirterek, yetkililerden soruna çözüm bulunmasini istedi.

Kaynak: AA