Kanada'da Müslüman Genci Ölüme Terk Eden Ilk Yardim Görevlileri Suçlu Bulundu

Kanada’nin Hamilton kentinde, sokakta yürürken silahli saldiriya ugrayan Müslüman genci, dogru müdahale yapmayarak ölüme terk eden ilk yardim görevlileri çikarildiklari mahkemede suçlu bulundu.

Hamilton kentinde 2 Aralik 2017'de meydana gelen saldirida, Dale King isimli saldirgan tarafindan silahla vurularak yaralanan Yusuf El-Hasnawi'ye (19) olay yerine gecikme ile gelen iki ilk yardim görevlisi müdahale etti.

Ontario Eyalet Yüksek Mahkemesi Hakimi Harrison Arrell, yaklasik dört yildir süren davada bugün kararini açikladi.

Hakim Arrell, ilk yardim görevlileri Steven Snively (55) ve Christopher Marchant'in (32), atardamari ile bir damari daha kursun ile delinmis kisiye nasil müdahale edeceklerine dair aldiklari egitimin geregini yerine getirmedikleri için suçlu olduklarina hükmetti.

Yargiç Harrison Arrell kararini verirken, "Bunun trajik bir dava oldugunu söylemek çok hafife almak olur" derken, iki görevlinin ilk yardim müdahalesinde minimum standartlari saglamadiklarini ifade etti.

Hakim Arrell, davanin 25-26 Ekim'de ceza durusmasi ile sona erecegini belirtti.

Ilk yardim görevlilerinin, söz konusu suçlamalardan azami 5 yil hapis cezasi almasi bekleniyor.

Yusuf El-Hasnawi’nin babasi Majed El-Hasnawi, kararin ardindan mahkeme binasi önünde basin mensuplarina yaptigi açiklamada, "Bence bu adil bir karar. Onlarin suçlulugu kanitlandi. On yil mi yoksa bir yil mi hapis cezasi alirlar beni ilgilendirmiyor." diye konustu.

Kaynak: AA