Kadir Topbas'in Adi Halk Sarayi'na Verildi

Geçtigimiz subat ayinda hayatini kaybeden Istanbul Büyüksehir Belediyesi eski Baskani Kadir Topbas’in adi Bagcilar Belediyesi meclisinde oybirligiyle alinan kararla Halk Sarayi’na verildi. Desteklerinden dolayi meclis üyelerine tesekkür eden Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Istanbul’a büyük hizmetleri dokunan Kadir abinin adi artik sonsuza dek Bagcilar’da yasayacak” dedi.

Kadir Topbas'in Adi Halk Sarayi'na Verildi
Bagcilar Belediyesi’nin olagan meclis toplantisi Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici’nin baskanliginda gerçeklesti. Toplantida Plan ve Proje Müdürlügü’nün Halk Sarayi’na isim verilmesiyle alakali teklifi görüsmeye açildi. Teklifte; Yenimahalle Dökümcüler Caddesi No:8’de bulunan ve 2005 yilinda Büyüksehir Belediye Baskanligi döneminde ilçeye kazandirilan Halk Sarayi’na Kadir Topbas isminin verilmesi istendi. Yapilan oylamada teklif meclis üyelerinin oy birligiyle kabul edildi.

Vefamizin bir göstergesi

Destek veren siyasi parti gruplarina tesekkür eden Çagirici, “Kendisi bizim için çok önemli bir insandi. Kendisini her zaman hayirla yad edecegiz. Ona vefamizin bir göstergesi olarak adini Halk Sarayi’na verdik. Istanbul’a büyük hizmetleri dokunan Kadir abinin adi artik kiyamete kadar Bagcilar’da yasayacak” dedi.

Istanbul’da en uzun süre (13.5 yil) büyüksehir belediye baskanligi görevi yapan ve üst üste 3 seçim kazanan Kadir Topbas, tedavi gördügü hastanede 13 Subat 2021 günü vefat etmisti.
Kaynak: İHA