Baskan Hürriyet, Deniz Salyasiyla Ilgili 2016'Da Uyarmisti

Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in, Marmara’yi tehdit eden deniz salyasiyla ilgili olarak 2016 yilinda milletvekiliyken meclise arastirma önergesi sundugu ortaya çikti.

Baskan Hürriyet, Deniz Salyasiyla Ilgili 2016'Da Uyarmisti
Son aylarda Marmara Denizi’ni etkisi altina alan ve yapilan acil eylem planlariyla 5 yilda temizlenmesi planlanan müsilajla ilgili Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet’in 5 yil önce meclise arastirma önergesi sundugu ortaya çikti. Marmara Denizi’nde siklikla yasanan alg patlamalarinin, denizin dengesinin bozuldugunu gösterdigini ifade eden Hürriyet’in önergesi reddedilirken, o günkü açiklamalar alg patlamalarinin normal bir doga olayi oldugu ifade edilmisti.

2016’da milletvekilligi görevini yaparken verdigi arastirma önergesinde yasanan alg patlamalarinin sikça görülmesinin tehlike olusturacagini belirten Fatma Kaplan Hürriyet, “Daha önceleri Marmara Denizi’nde ve özellikle Izmit Körfezi’nde 20 yilda bir görülen alg patlamasinin artik yilda dört defa görülmesi denizin dengesinin bozuldugunu da açik açik göstermektedir. Kirazliyali Sahili’nde denizin kirliligine dayanamayan baliklar ölerek sahile vurmaya basladi.

Gölcük ve Basiskele sahillerinde toplu balik ölümleri görüldü.

Izmit Körfezi’nde yasanan kirliligin Marmara Denizi’nin tamamini etkileyebilecegi düsünüldügünden ötürü meydana gelen kirlilik olaylari için Meclis Arastirma Komisyonu açilmali” dedi.

Kaynak: İHA