27 Yil Kesinlesmis Cezasi Olan Firari Sahsa IHA'li Ve PÖH'lü Operasyon

Kayseri’de çesitli suçlardan 27 yil 8 ay 15 gün kesinlesmis hapis cezasi bulunan ve 2019 yilindan beri firari olan sahis, Insansiz Hava Araçlari Büro Amirligi ve Polis Özel Harekatin (PÖH) da katildigi operasyonla yakalandi.

27 Yil Kesinlesmis Cezasi Olan Firari Sahsa IHA'li Ve PÖH'lü Operasyon
Edinilen bilgiye göre, kasten öldürme, ruhsatsiz atesli silahlarla mermileri satin alma veya tasima veya bulundurma, güveni kötüye kullanma, hükümlü veya tutuklunun kaçmasi suçlarindan aranarak 2019 yilindan beri firari olan ve hakkinda 27 yil 8 ay 15 gün kesinlesmis hapis cezasi bulunan C.B. isimli sahsin Hacilar ilçesine bagli Akdam Mahallesinde bulunan bir bag evinde sakladigi tespit edildi. Kayseri Cumhuriyet Bassavciligindan alinan arama kararina istinaden IHA Büro Amirligince Drone ile havadan destekli olarak, Özel Harekat Sube Müdürlügüne bagli ekipler, Melikgazi Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligine bagli Arastirma ekipleri ve Aranan Sahislar Büro Amirligi ile birlikte ortak yapilan operasyon neticesinde C.B. isimli sahis yakalandi. Ayrica bag evi içerisinde yapilan aramada bir adet av tüfegi ve tüfek içerisinde atisa hazir vaziyette toplam 5 adet fisek ele geçirilerek, evde yakalanan diger sahis D.B.’nin de Melikgazi Aile Içi Bürosunca arandigi belirlendi.

Bulunan materyallere el konulurken, yapilan ortak operasyonla gözaltina alinan C.B., adli tabiplikteki islemlerinin ardindan ekipler tarafindan Bünyan Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA