KMÜ'de Tip Fakültesinin Ögrenci Kontenjani Arttirildi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) yeni bir programa daha ögrenci kabulü saglanirken, Tip Fakültesinin ögrenci kontenjani da artirildi.

KMÜ'de Tip Fakültesinin Ögrenci Kontenjani Arttirildi
KMÜ’den yapilan açiklamada, üniversitede akademik büyümenin 2021 yilinda da hiz kesmeksizin devam ettigi, saglik alanindaki atilimlarin kontenjan artisi ve yeni programlarin açilmasiyla sürdügü belirtildi. Açiklamada, son olarak üniversite senatosunun teklifi ve Yüksekögretim Kurulunun karari ile KMÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk kez açilan Agiz ve Dis Sagligi Programina 2021-2022 egitim-ögretim yilinda 40 ögrenci alinmasinin uygun görüldügü belirtilerek, "Böylelikle Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda yeni egitim-ögretim yilinda ilk kez ögrenci alinacak önlisans programi sayisi da dörde yükseldi. Daha önce Odyometri, Is ve Ugrasi Terapisi, Tibbi Görüntüleme Teknikleri Programlarina 50’ser ögrenci alinacak olan KMÜ Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda, bunlara ilaveten Agiz ve Dis Sagligi Programina da 40 ögrenci alinmis olacak" denildi.

Yine senatonun teklifi ve Yüksekögretim Kurulunun onayi ile Tip Fakültesinde 30 olan ögrenci kontenjaninin 2021-2022 egitim-ögretim yilinda 60’a çikarilmasinin kararlastirildigi kaydedilen açiklamada, Tip Fakültesine yeni alinacak ögrencilerin egitimlerini KMÜ bünyesinde yürütmesi ve daha önce egitimlerine Selçuk Üniversitesi Tip Fakültesinde devam eden ögrencilerin egitimlerinin 1 yil daha orada yürütülmesinin uygun görüldügü belirtildi.

“KMÜ saglik alaninda gelisimini kararli adimlarla sürdürüyor”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin özellikle saglik alaninda gelisimini kararli adimlarla sürdürdügünü vurgulayan Rektör Prof. Dr. Namik Ak, "Üniversitemiz bünyesinde yeni açilan Agiz ve Dis Sagligi Programina 40 ögrenci kontenjani saglanmasi ve daha önce 30 kontenjana sahip olan Tip Fakültemizin de kontenjaninin 30 daha arttirilarak 60’a çikarilmasi memnuniyet verici bir gelisme. Ayrica Tip Fakültemize yeni kayit yaptiracak ögrencilerimiz 2021-2022 egitim-ögretim döneminde üniversitemiz yerleskesinde ögrenimlerini sürdürecek. Üniversitemiz bundan sonra da hem fiziki olarak hem de yeni açilan anabilim dallari, bölüm ve programlarla akademik gelisimine devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA