Tarihi Yesilyurt Konaklari Kapilarini Misafirlerine Açmaya Hazirlaniyor

Malatya Yesilyurt Belediyesi tarafindan yapilan restorasyon projeleriyle bölgenin tarihini ve medeniyetini ön plana çikartan konaklar ve müzelere dönüsümü saglanan Çirmikti Lezzet Caddesi’ndeki Tarihi Yesilyurt Konaklari, 24 ve 25 Haziran’da Yesilyurt Belediyesi’nin ev sahipliginde düzenlenecek etkinliklerle kapilarini misafirlerine açacak.

Tarihi Yesilyurt Konaklari Kapilarini Misafirlerine Açmaya Hazirlaniyor
Tarihi Yesilyurt Konaklari’nin bulundugu bölgedeki son düzenlemeleri yerinde inceleyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, Mehteran Takimi gösterileri, sportif etkinlikler, dalbasti kiraz ile kiraz yapragi sarma yarismalari, yöresel yemek sunumlari ve müzik dinletilerini içerisine alan etkinliklere tüm vatandaslari davet etti.

Çirmikti Lezzet Caddesi’ndeki restorasyon ve dönüsüm projeleriyle bölgenin tarihi, medeniyeti, kadim meslekleri ve yöresel lezzetlerini günümüzden gelecege tasiyacaklarini ifade eden Baskan Çinar, “Bir zamanlar atil vaziyette bulunan buradaki tarihi tescilli konaklarimizi satin alip, kamulastirma ve resmi islemlerin ardindan Butik Otel, Mutfak Sanatlari Merkezi, Gastronomi Konagi, Kahve Konagi, Kent Bellegi Müzesi, (DAP) Kütüphanesi ve Yesilyurt Kadin Girisimi Üretim ve Gelistirme Kooperatifi Binasina dönüsümünü saglayarak, günümüzden gelecege çok degerli eserler emanet edecegiz. Lezzet Caddemiz planli ve titiz çalismalarimiz neticesinde Yesilyurt’un tarihine, dogal güzelliklerine ve ismine yakisir bir hüviyete kavustu” dedi.



Geleneksel mimari desenlere sahip konak ve müzelerin oldugu bölgenin etkileyici bir atmosfere sahip oldugunu dile getiren Baskan Çinar, “Malatya ve Yesilyurt’un tarihsel ruhuna yakisir ölçülerde iç ve dis mimarisini yaptigimiz buradaki kültürel mekanlarimiz için çok titiz ve planli bir çalisma döneminden geçtik, çok ugrastik, çok emek verdik. El emegi göz nuru yöresel esyalarin satildigi mekanlardan yöresel lezzetlerimizin yapilisindan hazirlanisina ve sunumuna, sokak oyunlarindan kadim mesleklerimizin tanitimina kadar çok güzel alanlar olusturduk. Tarihi degerlerimizi ön plana koyarak yaptigimiz buradaki restorasyon projelerimizle, Anadolu kültürü ve medeniyetinin tüm zenginliklerine sahip Çirmikti’mizin tarihsel ve kültürel hazinelerini gelecege tasimis oluyoruz. Projelerimize destek veren tüm kamu ve kurumlarimiz basta olmak üzere buranin güzellesmesinde katkilarini esirgemeyen muhtarlarimiza, mahalle sakinlerimize ve esnaflarimiza da tesekkür ediyorum. 24 ve 25 Haziran’daki mehteran takimi gösterileri, dalbasti kirazi ve kiraz yapragi sarma yarismasi ödül törenleri, sportif etkinlikler, müzik dinletileri ve degisik aktivitelerle, büyük bir ugras verdigimiz buradaki konaklarimizi ve müzelerimizin kapilarini herkese açmis olacagiz. Iki gün sürecek olan etkinliklerimize tüm halkimizi bekliyoruz. Bu güzelligi, coskuyu ve heyecani hep birlikte yasayalim” ifadelerini kullandi.

Baskan Çinar, restorasyon projeleriyle bölge ekonomisinin hareketlenmesine katki sunduklarini da ifade ederek, "Yerli ve yabanci turistlerimizi burada en güzel sekilde misafir edip, tarihi mekanlarimizda agirlayacagiz. Buraya gelecek olan misafirlerimiz Butik Otelimizin sakin ortaminda dinlendikten sonra yöresel yemeklerimizden tadacak, yöresel esyalarimizdan satin alacak, bölgemizin tüm güzelliklerini bire bir görme firsatina kavusacak. Kültürel yatirimlar neticesinde bu bölgemiz ciddi seviyede hareketlenecek, burayi turizm merkezine dönüstürüp bölge ekonomisinin de canlanmasina katki sunacagiz. Çevre düzenlemesi, aydinlatmalari, Arnavut kaldirimlari, süslemeleri ve sokak sagliklastirma projelerimizle burasi her yönüyle güzel ve etkileyici bir görüntüye kavustu. Sinema ve dizi çekimlerinin yani sira dünya evine giren genç çiftlerimiz buraya çok yogun ilgi gösteriyorlar, fotograf kareleriyle o güzel anlarini kayit altina aliyorlar. Ilgi her geçen gün artiyor. Burasi ne kadar çok taninir ve bilinirse o denli de Yesilyurt’umuz taninir. Tek amacimiz bölgemizin tarihini, gastronomisini, kültürünü, yemeklerini ve anilarini hem tanitmak hem de gelecek kusaklara tasimaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA