Edirne'de Vaka Sayilari Tek Hanelere Düstü, Ilçelerde Vakaya Rastlanilmadi

Bati illerinde en düsük vaka oranina sahip olan Edirne’de, günlük vaka sayisi tek hanelere düserken, birçok ilçede son bir haftadir vakaya rastlanilmadi.

Edirne'de Vaka Sayilari Tek Hanelere Düstü, Ilçelerde Vakaya Rastlanilmadi
Saglik Bakani Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa karsilik gelen bir haftalik vaka sayisini gösteren haritayi paylasti. Edirne, Hatay, Osmaniye, Adana ve İçel 100 bin kiside en az korona virüs vakasi görülen iller oldu. Vaka sayisi her 100 bin kiside, Hatay’da 7,95, Osmaniye’de 9,44, Adana’da 10,92, Edirne’de 13,69, İçel’de 16,35 olarak kayitlara geçti.

Kent genelinde vaka sayisi tek haneye düstü

408 bin nüfusa sahip olan Edirne’de, son bir hafta içerisinde korona virüs vakalarinin tek haneye düstügü, Ipsala ve Uzunköprü ilçeleri basta olmak üzere birçok ilçede de son bir hafta içerisinde hiçbir korona virüs vakasina rastlanilmadigi ögrenildi.

Nüfusun yüzde 36’si asilandi

Bati bölgesinde en düsük vaka oranina sahip olan Edirne’de korona virüs asilama çalismalari da araliksiz devam ediyor. Asilamada hedef nüfusa oranla çok yüksek basari elde edildigi ögrenilen Edirne’de, 147 bin 261 kisiye birinci doz, 113 bin 513 kisiye de ikinci doz korona virüs asisi yapildi. Nüfusunun yüzde 36’si asilanan Edirne’de, asilama çalismalarinin daha da hizlandirilmasi için yeni dönem basladi.



Asilamada yeni dönem basladi

Daha önce Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’yle birlikte Kesan Ilçe Devlet Hastanesi’nde ve Uzunköprü Ilçe Devlet Hastanesi’nde uygulanan BioNTech asisi dün itibariyle Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde, Meriç Ilçe Devlet Hastanesi’nde, Süloglu Ilçe Devlet Hastanesi’nde, Lalapasa Ilçe Devlet Hastanesi’nde ve Enez Ilçe Devlet Hastanesi’nde de uygulanmaya baslandi. Böylelikle Ipsala ve Havsa ilçeleri hariç Edirne’nin tüm ilçelerinde BioNTech asisi uygulanmaya baslandi.

Seyyar asi timlerinin katkisi çok büyük

Edirne Valisi Ekrem Canalp, köylerdeki yaslilarin asiya ulasilabilirligini saglamak için seyyar asi timleri kurduklarini ve köylerde asilama yaptiklarini açikladi.

Asi randevusu alamayacak durumda olan vatandaslari tespit ederek, telefon ile arayip hem bilgilendirme yapildigini hem de asi randevusu almalarinin saglandigini anlatan Vali Canalp, Edirne’de asilamada büyük mesafe kat edildigini belirtti.

Kaynak: İHA