Vedat Türkali'ye 100. Doğum Günü Kutlaması

2016'da 97 yaşında hayatını kaybeden şair, yazar ve senarist Vedat Türkali, doğumunun 100. yılında, farklı illerde düzenlenecek etkinliklerle anılacak

Tedavi gördüğü hastanede 2016'da hayatını kaybeden şair, yazar ve senarist Vedat Türkali'nin 100. yaşı kutlandı.

Ayrıntı Yayınları tarafından Taksim Hill Hotel'de düzenlenen etkinliğe, 13 Mayıs 1919'da doğan Türkali'nin kültür sanat ve siyaset çevrelerinden dostlarıyla yakınları katıldı.

Toplantıda konuşan Ayrıntı Yayınları kurucularından İlbay Kahraman, 100. doğum yılını Türkali'nin şanına layık toplantılar serisiyle yapmayı planladıklarını söyledi.

Kahraman, Türkali'nin siyasi, edebi ve sinemacı kimliğiyle örnek olduğunu belirterek, "Biz de ona layık olmaya çalışıyoruz. Bu yıl çeşitli illerde anma toplantıları düzenleyeceğiz. Bunların içerisinde İstanbul, İzmir, Bursa, Diyarbakır ve Adana gibi büyük iller var. Bunun için çeşitli belediye ve kuruluşlardan destek sözleri aldık ve almaya devam ediyoruz." dedi.

Akın Birdal da Vedat Türkali'nin emekçilerin dostu olduğuna vurgu yaparak, "Vedat Türkali, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Yaşar Kemal, Aziz Nesin gibi isimlerle bu coğrafyada çağdaş olmak çok önemli. Onlar kendilerinden önce bu dünyadan ve coğrafyadan geçenlerin ayak izlerinde yürüdüler. Biz de onların izinden gidiyoruz." diye konuştu.

Gülten Kaya ise Türkali'nin hayata dair bütün sorunlara kafa yorduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Vedat Türkali'yi anmak için yapılan bu hazırlığı çok değerli buluyorum. Vedat Türkali'nin 85. yaş gününü organize ettiğimiz zaman şuna karar vermiştik; bazı değerlerimize, onların bizim için çok değerli olduklarını yaşarken hissettirelim. Kaybettikten sonra hiçbir anlamı kalmıyor. Vedat Türkali için 100. yıl hazırlıkları gerçekten çok heyecan verici."

Etkinlikte ayrıca Kadir Akın, Nazım Alpman, Mustafa Kemal Erdemol, Erol Mut ve Ruhi Su'nun oğlu Ilgın Su gibi isimler de yer aldı.

Kaynak: AA