Selam-der, ODTÜ’de Yaşanan Saldırıyı Kınadı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) bir grup öğrencinin, aynı okulda eğitim gören başörtülü gruba baskı ve hakarette bulunmasına tepkiler büyüyor.

Selam-der, ODTÜ’de Yaşanan Saldırıyı Kınadı
Hilvan’da faaliyet gösteren Selam-Der’den tarafından yapılan basın açıklamasında yaşanan olay kınandı.

Selam-Der Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“ODTÜ’de öğrenci kayıtlarının yapıldığı bahçede duran başörtülü öğrencilere sözlü ve dövizlerle tacizde bulunan öğrencilerin tavrı çok düşündürücüdür. Kabul edilmesi mümkün olmayan bu menfur cinayet acaba öğrencilerin kişisel tahammülsüzlüğü mü? Yoksa bu işin arkasında öğretim görevlileri ve başka odaklar mı var? Olayda dövizlerin olması bu işin planlı olduğu kanısını daha da kuvvetlendirmektedir.

Eğer bu konu da duyarlı basın ve yayında iyice işlenmez ve üzerine gidilmezse, yetkililer gereken tahkikatı yapmayıp, suçlular cezasız bırakılırlarsa, ikinci bir Taksim/Gezi kapısını açmış olurlar. Temkini elden bırakmadan tüm STK’ların, kanat önderlerinin, vicdan ve özgürlükten yana olan herkesin tepkilerini en üst seviyeden vermeleri gerekir.

Vücudunuzu başkalarına teşhir ederken, ne elde ettiğinizi ya da neleri kaybettiğinizi iyice düşündünüz mü? Bunda iyi bir kar mı elde ettiniz de, başkalarına da bunu cebren dayatıyorsunuz? Müslüman mahallesinde salyangoz satanlara buradan yüksek sesle seslenmek istiyoruz; siz vücudunuzu teşhir edip, açmada serbest olduğunuz kadar niçin başkalarının da en az kendi vücutlarını örtmede sizin kadar özgür olmasını istemiyorsunuz? Siz kimi kimin yurdunda garip ve mahkûm kılmaya çalışıyorsunuz? Başörtülüleri kovmanın size kar kalacağını mı düşünüyorsunuz? Yüz yıldır hakaret ettiğiniz İslam’a ve Müslümanlara dokunmaktan vazgeçin.”
Kaynak: İHA