Elbistan'da Kosgeb Bilgilendirme Toplantısı

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kahramanmaraş Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile bilgilendirme toplantısı yapıldı.

KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek, ETSO'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında, iş adamlarına yönelik, işini geliştirmek, kendi işini kurmak isteyenlerin hibe ve desteklerden faydalanabilmelerine imkan sağlayan bilgiler verdi.

Elbistan'ın KOSGEB'den ciddi anlamda destek kullandığını dile getiren Gözek, şunları kaydetti: "Elbistan, ilçeler arasında en fazla destek kullanan ilçedir. Kahramanmaraş içerisinde dahi bu oran ciddi bir yer teşkil ediyor. Biz bunu daha da artırmak istiyoruz. Girişimci adaylarımız var. Sayısı oldukça fazladır. Özellik KOSGEB'in yeni girişimci desteğine yönelik çok fazla talep gelmektedir."

Elbistan'da girişimcilik desteği için 650 kişinin başvurduğunu belirten Gözek, ETSO'nun önerisiyle Elbistan'da girişimcilik eğitimlerini ciddi anlamda yapmayı planladıklarını, bunun için ihaleye çıktıklarını ve önümüzdeki günlerde de bu eğitimlerin başlayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA