AK Parti'li Uslu’dan ‘Ergenekon’ Yorumu

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu, “Dün toprağın altını adeta cephaneliğe çevirip bulunduğunda da o elindeki lav silahına nedir ki canım bu boru diyenler bugün yargı duvarına çarptılar ve yargı karar verdi.

AK Parti'li Uslu’dan ‘Ergenekon’ Yorumu
Bu boru değil yargı kararı. Herkes yargı kararına saygı göstermek, yargının kararına itaat etmek zorunda” dedi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, partisinin Alaca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Burada partililere seslenen Uslu, Ergenekon davası ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda Türkiye’nin huzur ve istikrarını bozmak için çaba gösteren ve organize olanların, geçmişte de Türkiye’nin istikrarına kast edenler olduğunu belirten Uslu, “Silivri’de kurulan mahkeme önemli mahkumiyetler verdi. Dün siyasi partiler kapatılırken AK Parti ile kapatma davası açıldığında, ya da geçmişte Refah Partisi ile ilgili kapatma kararı verildiğinde o malum zevat bize 'hukuka saygılı olun, yargı kararına saygılı olun' diye akıl veriyorlardı. Öğüt veriyorlardı. Şimdi bugün gözünüzden kaçmamıştır. Hatta Gezi olaylarında bile mahkeme kararına uyulmasını bize tavsiye edenler, bugün Silivri'ye çıkarılma yapılması, taarruzda bulunulması talimatını verdiler. Ama sonuçta bir gerçeği daha gördük ki kimsenin rütbesine makamına bakmadan herkes yargı önünde eşittir” diye konuştu.

Hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığının herkesin rütbesine, makamına bakılmaksızın mahkemelerde hesap verebilir olmasına bağlı olduğunun altını çizen Uslu, “Dün toprağın altını adeta cephaneliğe çevirip bulunduğunda da o elindeki lav silahına nedir ki canım bu boru diyenler bugün yargı duvarına çarptılar ve yargı karar verdi. Bu boru değil yargı kararı. Herkes yargı kararına saygı göstermek, yargının kararına itaat etmek zorunda. Hukuk devleti böyle bir şey. Dün demokrasiye balans ayarı verenler, Sincan’da tankları yürütenler toplumun seçtiklerini beğenip beğenmeme özgürlüğü ve imtiyazını kendilerinde görenler, özellikle Ramazan ayında sofraya alkol koyup başbakanı test etmeye çalışanlar bugün yargının önünde yaptıklarının hesabını ve bedelini ödüyorlar” şeklinde konuştu.

Kimsenin çıkıp “bunlar darbe yapmadılar ya bunlar düşünce özgürlüğü” dememesini isteyen Uslu, “Yani adamın hanımına ya da kızına sokaktan geçen birisi tecavüz vaziyeti aldıysa, daha önce tecavüzden dolayı birkaç kez cezaevine girip çıkmış ve sicili bozulmuş ise bu adam herhangi birisinin karısına kızına tasallut olduğunda ‘canım bu daha gerçekleşmedi, bu daha düşüncedir’ diyebilir misiniz? Bir polis diyebilir mi bu düşünce hele bakalım bir olsun diyebilir mi? Darbe böyle bir şey. Darbe milletin iradesine tecavüzdür. Darbe millet iradesini, sandığı, demokrasiyi tacizdir. Demokrasiyi taciz edenler, millet iradesini taciz edenler bugün mahkumiyet aldılar. Bazı işporta aydınları çıkıp diyorlar ki darbe düşüncesi daha fiilen gerçekleşmeden düşünceyi suç saymak doğru değil diyorlar ama yağma yok. Bize demokrasi dersi verenler bize yargının bağımsızlığından dem vuranlar, bugün Silivri’ye mahkemeye gittiler basmaya gittiler. Mahkeme baskınına gittiler. Şimdi anlıyoruz ki bunlar Esed’e, Sisi’ye neden destek oluyorlar. Ve şimdi onlar iyi anlamalılar bu halk onlara niçin itibar etmiyor, niçin iktidar etmiyor daha iyi anlamalılar. Halkının inancına iradesine yabancı oldukları için. Halkının seçtiklerine itiraz ettikleri için. Halkından daha iyi, daha doğruyu bildiklerini zannettikleri için bu halk onlara itibar etmiyor” ifadelerini kullandı.

CHP milletvekili Mahmut Tanal’ı da eleştiren Uslu, “Millete mangalınızı da alın etinizi de alın piknik yapmaya Silivri’ye davet ediyorum. Ey mübarek adam şu mübarek günlerde et ve mangalla piknik daveti yapmak için adamın aklını peynir ekmekle yemiş olması lazım. Sen kafayı etle mangalla bozmuşsun. Mübarek günlerde yaptığın çağrıya bak. Bir de bu milletin inancına, iradesine, sabrına bak. İnsanlar uzun günlerde oruç tutarak Cenab-ı Hakk'a sabrını kanıtlamaya çalışırken, diyorsan etini, mangalını al pikniğe gel o zaman sen hangi gezegende hangi ülkede yaşıyor olduğunu hangi topluma karşı halkçılık yaptığını bir kez daha gözden geçir. Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benziyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA