Suriyeli Lösemi Hastasi, Adana'da Agabeyinden Yapilan Kök Hücre Nakiliyle Sagligina Kavustu

Adana'da 4 ay önce lösemi tanisi konulan Suriyeli 24 yasindaki Ahmet Halil, Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesinde agabeyinden yapilan kök hücre nakliyle sagligina kavusmanin mutlulugunu yasiyor.

Suriyeli Lösemi Hastasi, Adana'da Agabeyinden Yapilan Kök Hücre Nakiliyle Sagligina Kavustu
Halil, gazetecilere yaptigi açiklamada, ülkesindeki olaylar nedeniyle 9 yil önce ailesiyle Türkiye'ye geldigini söyledi.

Sariçam Geçici Barinma Merkezi'nde kaldigini ifade eden Halil, yaklasik 4 ay önce rahatsizlanmasi üzerine Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesine geldigini kaydetti.

Halil, hastanede kendisine lösemi tanisi konuldugunu, hemen tedavisinin baslatildigini ve kemoterapi aldigini anlatti.

Süreç içerisinde yapilan taramalarda agabeyi Rahut'un kök hücresinin yüzde 100 uyumlu çikmasi üzerine hemen naklin gerçeklestirildigini belirten Halil, "Su an kendimi çok iyi hissediyorum. Türkiye'de sagligima kavustum, doktorlarima ve herkese çok tesekkür ediyorum." dedi.

Eriskin Kemik Iligi Transfer Ünitesi sorumlusu Uzm. Dr. Didar Yanardag Açik da hastanin su an genel saglik durumunun iyi oldugunu ve yakin zamanda taburcu edilecegini söyledi.

Merkezlerinin geçen yil martta ruhsat aldigini ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle nakil yapmaya eylülde basladiklarini anlatan Açik, su ana kadar 24 otolog (kendi kök hücresinden alinan), son olarak da allojenik (baskasindan alinan) olmak üzere 25 naklin basarili sekilde gerçeklestirildigini dile getirdi.

Hastanenin Bashekim Yardimcisi Erhan Bulut da bünyelerinde 10 yatakli kemik iligi nakil ünitesi ve 38 yatakli hematoloji servisi bulundugunu kaydetti.

Kamu adina tamamen ücretsiz hizmet sunduklari merkezlerinde Adana'nin yani sira İçel, Sanliurfa, Istanbul gibi illerden gelen hastalara hizmet verdiklerini ifade eden Bulut, zaman zaman buraya saglik turizmi kapsaminda yurt disindan da hastalarin basvurdugunu bildirdi.

Kaynak: AA