Ordu Çevre Yolu Projesi'nin Ikinci Etap Güzergahinda Çalismalar Sürüyor

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Hilmi Güler, Ordu Çevre Yolu Projesi'nin ikinci etap güzergahinda incelemelerde bulundu.

Ordu Çevre Yolu Projesi'nin Ikinci Etap Güzergahinda Çalismalar Sürüyor
Güler, birinci etabi 2019 yilinda tamamlanarak hizmete açilan yolun ikinci etap insaatinda çalismalarla ilgili teknik ekipten bilgi aldi.

Baskan Güler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani oldugu dönemde buralari haritalarla incelediklerini, bugün ise Büyüksehir Belediye Baskani olarak uygulamasini gördüklerini anlatti.

Yapilan bu proje ile Ordu trafiginin de rahatlamis olacagina isaret eden Güler, "Yani Bakanligim döneminde harita ile etüt ettigimiz yerlerde simdi viyadükler, sonra da tüneller yükselmis olacak. Bu bizim ne kadar dogru bir is yaptigimizi gösteriyor." ifadesini kullandi.

Güler, su anda Akçatepe 1 tünelinde bulunduklarini dile getirerek, söyle devam etti:

"Gördügünüz gibi bir tanesi tamamlanmis 470 metre uzunlugunda tünel var. Ikinci tünelin açilmasi için de çalismalar devam ediyor. Bunlar bitirildiginde iki gelis, iki gidis olacak. Bu tünellerin tamamlanmasi sonrasi Ordu Sehir Hastanesine baglanmasi için tünelin içinden üçüncü bir gidis gelis tüneli açilacak. Bu isin en güzel tarafi Bakanligim döneminde harita üzerinde etüt çalismasini yapmis olmam. Su anda uygulamasini görüyoruz."

Çagdas bir yapiyi sehre kazandirdiklarini vurgulayan Güler, "Ayrica çevre yolu için 4 tünel insaati daha yapilacak. Bu çevre yolu tamamlandiginda hem sehrimizin trafik sorunu çözülmüs olacak hem de gelecek nesillerimiz için modern bir yapiyi sehrimize kazandirmis olacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Ordu Sehir Hastanesi insaatini da inceleyen Güler, böyle bir projenin yapildigi bir ilin Büyüksehir Belediye Baskani olmanin da kendisini ayrica mutlu ettigini kaydetti.

Kaynak: AA