Yüksek Hizli Tren Sivas'ta

4 Eylül tarihinde hizmete açilmasi planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren hattinin Kirikkale-Sivas arasinda test sürüsleri devam ediyor.

Yüksek Hizli Tren Sivas'ta
TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun ve beraberindeki heyet, demiryolunda “Emniyet ve Egitim Programina” katilmak için bugün Yüksek Hizli Tren (YHT) ile Sivas’a geldi. Uygun, insaati bitirilme asamasinda olan YHT Sivas Gar’inda incelemelerde bulundu. YHT komuta merkezinin insaatini gezerek yetkililerden çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Sivas Türkiye’nin batisina çok hizli bir sekilde yakinlasmis oluyor’’

TCDD Genel Müdürü Ali Ihsan Uygun programda yaptigi konusmada, “Hizli tren hattimizla gelmenin ayri bir keyfini arkadaslarimiz ile birlikte yasadik. Bu sunu gösteriyor aslinda Sivas Türkiye’nin batisina çok hizli bir sekilde yakinlasmis oluyor. 2 saatlik bir yolculukla Ankara’dan Sivas’a ulasmak büyük bir nimet. Sivas’a ulasmak ayni zamanda Tokat’a ulasmak. Asagi tarafta Malatya’ya ulasmak. Bu anlama geliyor. Hamdolsun devletimizin milletimizin gücü büyük projeleri yapmaya muktedir. Bunlari sonlandirmaya da muktedir’’ dedi.

Kaynak: İHA