Tekirdag'da Tarihi Depo Kültür Varligi Olarak Kente Kazandirilacak

Tekirdag Büyüksehir Belediyesi tarafindan restorasyonu devam eden tarihi deponun kültür varligi olarak kente kazandirilacagi bildirildi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Tekirdag Büyüksehir Belediyesi kültür varliklarini yarinlara kazandirmak için çalismalarini sürdürüyor.

Süleymanpasa ilçesinde bulunan, tarihi depo binasinin rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalismalari Büyüksehir Belediyesi Imar ve Sehircilik Dairesi Baskanligi Kültür Varliklari Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yapiliyor.

Açiklamada ifadelerine yer verilen Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak da restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan tarihi deponun islevsel hale getirilerek kültür varligi olarak kente kazandirilacagini belirtti.

Albayrak, kültür varliklarinin restore edilmesi kadar, korunmasi ve yasatilmasinin da önemli oldugunu aktararak, "Tekirdagimizin bir degeri olan tarihi depo binamizi aslina uygun olarak restore ediyoruz. Restorasyon çalismalari tamamlandiktan sonra hizmete açacagiz. Böylelikle Süleymanpasa Meydan Düzenleme Projemizde ilerleme kat etmis olacagiz. Tarihe saygi çerçevesinde modern sehircilik anlayisiyla hayata geçirdigimiz bu projemiz Tekirdag halkina hayirli olsun." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA