Sahinbey'de Çevre Dostlari Altin Ile Ödüllendiriliyor

Geri dönüsüme büyük önem veren Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Bankam Atik noktalarina geri dönüsüm malzemeleri getiren ve puanlarini dolduran Pinar Gözen ve Meral Özay’a altin hediye etti.

Sahinbey'de Çevre Dostlari Altin Ile Ödüllendiriliyor
Çevre bilinciyle hareket eden Sahinbey Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçeklestirerek baslattigi Bankam Atik Projesi kapsaminda Bankam Atik Noktalarini ilçe genelinde 6’ya çikardi. Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Bankam Atik noktalarina geri dönüsüm malzemesi getiren Pinar Gözen ve Meral Özay’a altin hediye ederek vatandaslara çöp olmayan evsel atiklari geri dönüsüm noktalarina getirmeleri yönünde çagrida bulundu.

“Gelecek nesillere güzel bir dünya birakmaliyiz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sahinbey Belediyesi olarak yesil alan miktarini arttirdiklarini belirterek, “Dünyamizin güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak zorundayiz. Bunun için çevreyi daha güzel hale getirmek ve mevcut durumu korumak hepimizin görevi. Göreve geldigimiz günden itibaren 630 tane park yaparak ilçemizin daha yesil bir hale gelmesi için çalistik. Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi olan Yesilvadi Millet Bahçesini vatandaslarimizin hizmetine sunduk. 3 milyon 500 bin agaç dikerek yesil alan miktarini arttirdik. Bir taraftan da çöp diyemeyecegimiz geri dönüsüm malzemelerini toplayarak yeniden ekonomimize kazandiriyoruz. Böylelikle toplanan çöp miktarini azaltirken, çevrede daha az kirlenmis oluyor. Sahinbey Belediyesi olarak yine bir ilk olan Bankam Atik noktalari olusturduk bu noktalarin sayilarini da arttiriyoruz. Evlerdeki geri dönüsüm malzemelerini beyler, ev hanimlari ve gençler Bankam Atik noktalarina getiriyorlar. Bankam atik noktalarinda getirilen malzeme kadar puanlama yapiliyor ve belli bir miktara ulastiginda gram altin veriyoruz. Geri dönüsüm malzemeleri getirerek puanlarini dolduran Pinar Gözen ve Meral Özay’a altinlarini takdim ettik. Kendilerine çok tesekkür ediyorum” dedi.



“Geri dönüsüm gelecek adina çok önemli”

Geri dönüsüm malzemelerini getirerek altin kazanan Meral Özay, geri dönüsümün gelecek adina çok önemli oldugunu belirterek, “Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na böyle bir projeye önderlik ettigi için tesekkür ederim. Temiz bir çevre temiz yarinlar demek. Bu konuda bizlerde elimizden geleni yapabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandi.

Pinar Gözen, geri dönüsüm çalismalariyla çevreyi temiz tutmaya çalistiklarini belirterek “Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na çok tesekkür ediyorum. Onun yaptigi projelerle çevremizi temiz tutmaya çalisiyoruz. Geri dönüsüm malzemelerini Bankam Atik noktalarina getiriyoruz. Yaptigi projelerden dolayi Baskanimiza tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA