PTTAVM Genel Müdürü Çevikoglu Açiklamasi 'KOBI'ler Adina Köprüler Kurmaya Devam Ediyoruz'

PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoglu, KOBI'ler adina köprüler kurmaya devam ettiklerini belirterek, "77 ülkeye satis yapmis durumdayiz. Bunu artiracagimiza eminim." dedi.

Çevikoglu, Verimlilik ve Teknoloji Fuari kapsaminda düzenlenen "Gelecegin Verimli Teknolojileri" temali oturumda yaptigi konusmada, Kovid-19 salgininda kargo sektörü çalisanlarinin kahramanlik örnegi gösterdigini söyledi.

Hakan Çevikoglu, e-ticaretle herkesin ürünlerini tüm Türkiye'ye satmaya basladigini dile getirerek, "Su anda 200'ün üzerindeki ülkeye satis yapabilir durumdayiz. Çin'den sonra e-ticarette satilabilecek mal üreten ikinci ülke Türkiye diyorum. Yani elektronik ürünler Çin'de çok fazla ama elektronik disinda gida, süpermarket, kozmetik, mobilya gibi ürünlerde bizim kadar çok üretim yapan, bu kadar çok KOBI'si olup da ürünü olan ikinci bir ülke yok. Bu da bizim açimizdan büyük bir avantaj." diye konustu.

KOBI'ler adina köprüler kurmaya devam ettiklerini vurgulayan Çevikoglu, "77 ülkeye satis yapmis durumdayiz. Bu çok olumlu bir gelisme. Bunu artiracagimiza eminim." ifadelerini kullandi.

Çevikoglu, kargo teslimat süresinin önem kazandigina isaret ederek, "Eskiden bir siparis 5-6 günde gelmese hiç sorun olmuyordu. Artik ikinci günde insanlar kiyameti kopariyorlar. Artik bu süreçleri hizlandirmalisiniz. Hizli teslimatlar, subelerden, kargomatlardan teslimatlar günümüzde önem kazanmaya basladi. Teknolojiye yatirim yapilmazsa olmuyor. Bunu biz, milli güç içinde yapabiliyor olmamiz önemli." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA