Dacia, Fiyat Performans Ürünlerini Tüketicilerle Bulusturmayi Sürdürüyor

Yillar geçtikçe zamanin gerekliliklerine uygun olarak daha modern otomobiller üreten Dacia, basariyi getiren felsefesi 'rakipsiz fiyat performans dengesi'nden ödün vermiyor Temel müsteri ihtiyaçlarina odaklanan genis ürün gamiyla yeni pazarlarda basari yakalamayi hedefleyen marka, özellikle C segmentinde pazarini ve ürünlerini zenginlestirmeyi hedefliyor.

1968 yilinda Romanya vatandaslarina modern, saglam ve ekonomik otomobiller sunmak hedefiyle yola çikan ve son 15 yilda gelenekselin disina çikarak genis bir hedef kitleye hitap eden Dacia, bugün 44 ülkede 7 milyondan fazla müsterisi için zamana uygun sekilde sürekli dönüsmeye devam ediyor.

Dacia'dan yapilan açiklamaya göre 1968 yilinda kurulusu gerçeklesen, 1999'da Renault Grubu tarafindan satin alinan sirket, günümüze gelene kadar çok önemli yol kat etti.

Artik uluslararasi bir kimlik kazanan Romanya markasi, en uygun fiyatlara en temel özellikleri sunma formülüyle basariya ulasirken, basari hikayesine yeni bir baslik eklemeye hazirlaniyor ve çagin gerekliliklerine uygun fiyat performans ürünlerini tüketicilerle bulusturmayi sürdürüyor.

Verilen bilgiye göre, 1968 yilinda tüm Romanya vatandaslarina modern, saglam ve ekonomik otomobiller sunmak hedefiyle yola çikan Dacia'nin isminde, günümüz Romanya bölgesinin eski ismi olan "Dacia"dan ilham alindi.

1999 yilinda Louis Schweitzer önderliginde Renault Grubu’na katilan marka, yeni hedeflere giden yolu da açmis oldu.

Markanin tarihindeki bu yeni siçrama 2004 yilinda modern, dayanikli ve hepsinden önemlisi erisilebilir aile sedan otomobili Logan modelin lansmaniyla gerçege dönüstürüldü.

Ilk olarak gelismekte olan pazarlar için tasarlanan ve 5 bin avro gibi rakipsiz bir fiyatla satisa sunulan model, 2005 yilinda bati Avrupa da dahil olmak üzere büyük bir ticari basariya imza atti. Ikinci el fiyatina sunulan bu yeni araç, otomobil pazarinda devrim yaratti.

- Duster, ciddi bir ticari basariya imza atti

2008 ise Dacia'nin Renault Grubu altindaki ikinci büyük lansmani olan Sandero'nun satisa sunulmasina sahne oldu.

Model ayrica markanin en büyük ticari basarisina da imza atarken, Sandero, sundugu birçok avantaj arasinda yer alan bir üst segment seviyesindeki iç hacim, çok yönlü yapisi ve uygun fiyatiyla Avrupa'da bireysel satislarda zirveye oturdu.

2010 yilinda Dacia, pazardaki en uygun fiyatli SUV araci sunarak bir kez daha kurallari degistirirken, çekici bir dis tasarim ve erisilebilir bir fiyatla sunulan Duster, ciddi bir ticari basariya imza atti.

Devaminda Avrupa pazarindaki en uygun fiyatli elektrikli otomobil Spring ile yeni bir devrim gelirken, SUV görünümlü sehir otomobiliyle Dacia bir kez daha kurallari degistirerek elektrikli mobiliteyi herkesin erisebilecegi bir noktaya getiriyor.

Yillar içinde marka, müsteri taleplerine uyum saglayip bir yandan da kendi kimligine sadik kalirken, zamana eksiksiz ayak uyduran ve akilli teklifleriyle tüketicilerin karsisina çikan marka böylece, etkisi çok olan ünlü Dacia bulusmalarinda bir araya gelmekten keyif alan bir topluluk ortaya çikardi.

Geçen 15 yilda gelenekselin disina çikan, akilci tüketime dönük yaklasimiyla genis bir hedef kitleye hitap eden Dacia, 44 ülkede 7 milyondan fazla müsterisi için, zamana uygun sekilde sürekli dönüsmeye devam ediyor.

- Marka, her adimda maliyetleri optimize etme stratejisi uyguluyor

Yillar geçtikçe zamanin gerekliliklerine uygun olarak daha modern otomobiller üreten Dacia, basariyi getiren felsefesi "rakipsiz fiyat performans dengesi"nden ödün vermiyor.

Marka, tasarimdan satisa ve üretimden tasimaya kadar her adimda maliyetleri optimize etme stratejisine sadik kalirken, Dacia müsterileri de sadece ihtiyaci olan özellikler için ödeme yapmis oluyor.

Dacia'nin en büyük hedefi, temel müsteri ihtiyaçlarina odaklanan geris ürün gamiyla ve etkili isletme modelleriyle yeni pazarlarda basari yakalamak olarak açiklanirken, bunu yaparken de özellikle C segmentinde pazar ve ürünler de zenginlesecek.

Ocak 2021'de Renaulution stratejik planinin sunumunda lansmani gerçeklestirilen Bigster Concept, Dacia serisinin yeni ufuklara dogru genislemesini müjdeliyor.

Bigster Concept ile Dacia daha da çekici ve dis mekana uygun hale gelirken, bir yandan da erisilebilir olmaya ve temel özelliklere odaklanmaya devam edecek.

Açik hava ve tozlu yollar için üretilen Bigster Concept, segmentindeki bir SUV aracin temel özelliklerini sunuyor.

Dacia, marka vizyonunu ete kemige büründürmek için tamamen yeni bir görsel kimlik ile tarihinde yeni bir sayfa açmaya hazirlaniyor. Yeni görsel özellikler, özgürlük ve güvenilirlik isteklerine hitap edecek. dis mekan ruhuna sahip çikacak ve çagin temel isteklerini yansitacak.

- "Verimliligimizi artiracak ve ürünlerimizin kalite, rekabetçilik ve çekiciligini daha da gelistirecegiz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Dacia ve LADA markalarinin Üst Yöneticisi (CEO) Denis Le Vot, sunlari kaydetti:

"Dacia, her zaman Dacia olmaya ve müsterilerine ödediklerinin karsiligini en iyi sekilde sunan, akilli yatirim imkanlari saglayan uygun modeller sunmaya devam edecek. Dacia/LADA isletme biriminin olusturulmasiyla, CMF-B modüler platformumuzdan en iyi sekilde faydalanarak verimliligimizi artiracak ve ürünlerimizin kalite, rekabetçilik ve çekiciligini daha da gelistirecegiz. Yeni zirveye ulasmak için her seye sahibiz. Bigster Concept bize yolu gösteriyor."

Kaynak: AA