Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Demir Elazig Valiligini Ziyaret Etti Açiklamasi

'Ilimize ve ülkemize önemli katkilarda bulunmasi muhtemel projeler, is alanlari, isbirlikleri açmak üzere istisarede bulunmak, bir yol haritasi çizmek istiyoruz'.

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, kente ve ülkeye önemli katkilarda bulunmasi muhtemel projeler, is alanlari, isbirlikleri gelistirmek için istisarede bulunmak ve bir yol haritasi çizmek istediklerini söyledi.

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Elazig'a gelen Prof. Dr. Demir ve Milli Savunma Bakan Yardimcisi Suay Alpay, Valiligi ziyaret etti. Seref Defterini imzalayan Demir ve Alpay, Vali Erkaya Yirik ile görüstü.

Demir gazetecilere yaptigi açiklamada, Elazig'da bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Elazig'in kalkinmasi için sanayi alaninda yapilabilecekleri zaman zaman istisare ettiklerini belirten Demir, "Ülkemizde giderek göz dolduran, öne çikan savunma sanayi sistemi ile ilgili temaslarda bulunmak ve yine savunma sanayimizin çok degerli sirketleri, onlarin genel müdürleri ile beraber sahada olmak, birebir temasta bulunmak, neler yapilabilecegini istisare etmek istiyoruz. Ilimize ve ülkemize önemli katkilarda bulunmasi muhtemel projeler, is alanlari, isbirlikleri açmak üzere istisarede bulunmak, bir yol haritasi çizmek istiyoruz." dedi.

Geçmiste de bu kapsamda bazi adimlar attiklarini aktaran Demir, bu sefer daha da umutlu olduklarini bildirdi. Demir, "Insallah savunma sanayi alani basta olmak üzere sanayinin diger alanlarinda yetkinlik olusturmak, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanimiz ve ilgili kuruluslarin da destegi ile burada bir varlik göstermek, üniversitemiz, arastirma kuruluslarimiz, sanayicilerimizle ülkemize ve ilimize katkida bulunmak ve ülkemizin bu teknoloji yolculugunda pay sahibi olabilmek, bu gurura ortak olabilmek önemli. Buna vesile olabilirsek ne mutlu diyorum." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA