CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Kutlu Adali'nin KKTC'deki Kabrini Ziyaret Etti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 1996'da öldürülen gazeteci Kutlu Adali'nin mezarini ziyaret etti.

Kutlu Adali'nin esi Ilkay Adali ve ailesiyle birlikte Adali'nin Lefkosa'daki kabrine ziyarette bulunan Kiliçdaroglu, karanfil birakti ve dua etti.

Kiliçdaroglu, burada basin mensuplarina, sunlari söyledi:

"Kutlu Adali'nin katledilisinin üzerinden yillar geçti, asil failler bulunamadi. Sorusturma yetersiz. Sorusturmanin yetersiz oldugunu, delillerin yeteri kadar toplanamadigini Avrupa Insan Haklari Mahkemesi de kabul etti zaten. Simdi asil failler ortaya çikti yillar sonra. Saglikli bir sorusturmayi yapmak ve sonuç almak artik Türkiye ve KKTC'deki siyasetçilerin ve savcilarin namus borcudur. Hiçbir faili meçhul cinayet kapatilmamali, üstü örtülmemelidir, failleri yakalanmali ve cezasi verilmelidir. Bunu bekliyoruz, aile bunu bekliyor, yillardir bekliyor. Failler ortada, biliniyor, katiller belli, biliniyor. Gereginin yapilmasi lazim." ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu, daha sonra Adali ailesini evinde ziyaret etti.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu'na, CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Istanbul Milletvekili Erdogan Toprak, Genel Baskan Basdanismani Ünal Çeviköz ve Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas eslik etti.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi, organize suç örgütü elebasi Sedat Peker'in kardesi Atilla Peker'in "Gazeteci Kutlu Adali'nin Kibris'ta öldürülmesi" olayina iliskin iddialariyla ilgili 1 Haziran'da sorusturma baslatmisti.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar ise 2 Haziran'da yaptigi yazili açiklamada, 1996'da islenen gazeteci Kutlu Adali cinayetine iliskin, "KKTC Meclisinde kurulan Arastirma Komitesinin çalismalari ile Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginin baslatmis oldugu sorusturmayi büyük bir hassasiyetle yakindan takip ettigimi belirtmek isterim." degerlendirmesinde bulunmustu.

Kaynak: AA