Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü Normallesme Süreciyle Yeniden Kampçilarin Ugrak Yeri Oldu

Kovid19 tedbirleri kapsaminda uygulanan kisitlamalarin kalkmasiyla birçok ilden gölün çevresine gelen dogaseverler, bölgenin essiz manzarasina karsi kamp kurdu Kampçilardan Deniz Balaman: 'Koronavirüs tedbirleri nedeniyle sürekli evde vakit geçiriyorduk. O süreçte dogayla bas basa kalamadik. Normallesmenin baslamasiyla kendimizi dogaya attik'

Bitlis'teki Nemrut Krater Gölü Normallesme Süreciyle Yeniden Kampçilarin Ugrak Yeri Oldu
AHMET OKUR - Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Türkiye'nin en büyük krater gölü Nemrut, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kisitlamalarinda kismi normallesmeye geçilmesiyle yerli ve yabanci dogaseverlerin yeniden ziyaret noktasi haline geldi.

Avrupali Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsaminda "Mükemmeliyet Ödülü" alan 2 bin 250 rakimli göl, kisitlamalarin kaldirilmasinin ardindan doyumsuz manzarasiyla doga ve fotograf tutkunlarini agirlamaya basladi.

Yurdun dört bir yanindan kente gelen yaklasik 50 kisilik grup, dogal güzelliklerinin yani sira sicak ve soguk gölleri, buz magarasi ile ilgi çeken Nemrut'ta, dogayla iç içe zaman geçirmenin tadini çikardi.

Göl manzarasina karsi kurduklari çadirlarda kamp yapan dogaseverler, gölün kenarinda ates yakti, geceyi aydinlatan yildizlari fotograflamaya çalisti.

- "Uzun süre dogayla bas basa kalamadik"

Dogasever Deniz Balaman, AA muhabirine, kademeli normallesme sürecinin baslamasiyla Nemrut Krater Gölü'ne gelmeye karar verdiklerini söyledi.

Yogun ve stresli geçen salgin sürecinde normallesme sürecinin baslamasi ve havanin isinmasiyla kamp yapmaya basladiklarini belirten Balaman, söyle konustu:

"Burada müthis bir doga var. Herkesin gelip buralari görmesini istiyoruz. 2020-2021'de koronavirüs tedbirleri nedeniyle sürekli evde vakit geçiriyorduk. O süreçte dogayla bas basa kalamadik. Normallesmenin baslamasiyla kendimizi dogaya attik. Burada her sey çok güzel. Essiz bir doga, temiz hava ve muhtesem manzara bir arada. Bunun tadini çikariyoruz. Zorlu sürecin ardindan çok iyi geldi. Yilin stresini burada attik. Güzel bir kamp oldu. Tekrarini yapacagiz. Bölgeye gelen ziyaretçilerden çevreyi temiz tutmalarini istiyoruz."

Firdevs Karayel ise ilk kez bölgede kamp yaptigini ve koronavirüsün yarattigi stresi dogayla iç içe zaman geçirerek attiklarini anlatti.

Gölün, ülkenin nadide yerlerinden biri olduguna isaret eden Karayel, arkadaslarinin güzel sohbeti esliginde kamp yaptiklarini, çok güzel zaman geçirdiklerini ifade etti.

- Kamp için en uygun yerlerden biri

Kente 45 kilometre mesafedeki Nemrut Krater Gölü'ne özel ve tur operatörlerinin temin ettigi araçlarla ulasim saglaniyor.

Ormanlik alanin içinden yaklasik bir saat süren yolculugun ardindan bölgeye ulasan ziyaretçiler, yesilin tüm tonlariyla bütünlesen gölün essiz manzarasina karsi çadirlarini kurarak kamp yapabiliyor.

Karavanlariyla bölgeye gelen ziyaretçiler de kendileri için olusturulan alanlarda konaklayabiliyor.
Kaynak: AA