Bingöl'deki Deprem Ve Yangin Tatbikati Gerçegi Aratmadi

BINGÖL – Bingöl’ün Solhan ilçesinde hastane personelleri tarafindan gerçeklestirilen deprem ve yangin tatbikati gerçegi aratmadi.

Bingöl'deki Deprem Ve Yangin  Tatbikati Gerçegi Aratmadi


Hastane Afet Plani kapsaminda Solhan Devlet Hastanesi personeline deprem ve yangin egitimleri verildi.

Egitimler sonrasi ise tatbikat gerçeklestirildi.

Tatbikata, AFAD, itfaiye, UMKE ile polis ekipleri de katilarak destek verdi. Anonslarla hastanede bulunanlar uyarilirken, senaryo geregi depremde yaralanmis vatandas itfaiye yardimiyla tahliye edilerek saglik ekiplerine teslim edildi. Çikan yangin ise itfaiye ekipleri ve hastane personelinin koordineli çalismasi sonucu söndürüldü. Polisin güvenlik tedbiri aldigi tatbikat gerçegini aratmadi.

Tatbikat hakkinda bilgi veren Hastane Bashekimi Dr. Murat Döger, “Bugün ‘Hastane Affet Plani’ kapsaminda gerçegi aratmayan bir tatbikat gerçeklestirdik. Tatbikatimizi Sivil Savunma Birimi önderliginde önce planlandi ve Il Saglik Müdürlügü izni dahilinde yapildi. Tatbikatimizi basarili bir sekilde gerçeklestirdik. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Hastane Sivil Savunma Amiri Serhat Bilmez ise “Hastane Affet Plani kapsaminda yapilan tatbikati gerçeklestirdik. Tatbikatimiza, AFAD, UMKE, itfaiye ve polis destek verdi. Olasi bir yangin, deprem ve felaketlerde hastane olarak neler yapmamiz gerekir, ne eksiklerimiz var, neleri daha iyi yapabiliriz düsüncesi ile her yil HAP kapsaminda tatbikatlar yapiyoruz. Bugün tatbikat öncesinde hastanemizde bütün personele depremlerde ve afetlerde neler yapilmasi gerekiyor diye egitim verildi.

Akabinde ikinci katta tahliye plani çerçevesinde hasta tahliyesi gerçeklestirildi.

Depremde yaralanmis vatandasimizin ve hastalarimizin itfaiye yardimiyla ve AFAD’in çalismalariyla ikinci kattan tahliyelerini gerçeklestirildi.

Daha sonra hastane bahçemizde çikan yangina personelimiz müdahalede bulundu. Daha sonra bashekimimizin talimatiyla yesil kod verilerek tatbikatimiz sona erdirildi” diye konustu.

Kaynak: İHA