Bafra Akademi Hazirlik Kursu'nun POMEM Basarisi

Bafra Belediyesi Spor Müdürlügü bünyesinde organize edilen akademi kurslarinda hazirlanarak Polis Meslek Egitim Merkezi (POMEM) sinavlarinda giren adaylar erkeklerde yüzde 87, kadinlarda ise yüzde 84 basari oranini yakalandi.

Bafra Akademi Hazirlik Kursu'nun POMEM Basarisi
Akademi hazirlik kurslarinda hazirlanarak POMEM sinavinda basarili olan 138 kursiyer mülakatlar öncesi düzenlenen kahvalti programinda Belediye Baskani Hamit Kiliç’la bir araya geldiler. Kahvalti programinda AK Parti Bafra Ilçe Baskani Av. Ibrahim Semiz de hazir bulundu. Hayatlarinda önemli bir adim olarak nitelendirilen sinavlara hazirlanmada Bafra Belediyesi’nce düzenlenen kurslarin katkisinin büyük oldugunu belirten kursiyerler, Belediye Baskani Hamit Kiliç ve emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Söz alan kursiyerler, “Pandemi kisitlamalari nedeniyle bizler için hayati önem tasiyan ve gelecegimize yön verecek olan sinavlara hazirlanmakta sorun yasadigimiz süreçte, belediyemiz böylesi bir hizmeti bizlere sundu. Salgina karsi her türlü önlemin alindigi, uzman egitmenler tarafindan söz konusu sinava tam anlamiyla hazirlanma firsati bulduk. Baskanimiz her firsatta bizleri ziyaret ederek moral ve motivasyonumuzun üst düzeyde olmasini sagladi. Polis Meslek Egitim Merkezi sinavlarinda elde ettigimiz basarida Bafra Belediyesi’nin katkisi çok büyük. Belediye Baskanimiz Hamit Kiliç ve emegi bulunan herkese çok tesekkür ediyoruz” dediler.

“Sehrimizin gençleri bizim için çok degerli. Basarilarinda bir nebze de olsa payimizin olmasi bizlere gurur veriyor” diyen Bafra Belediye Baskani Hamit Kiliç ise söyle konustu: “Gençlerimizin hayatlarina dair attiklari adimlarda destekleyici unsur olmak bizlerin görevi. Spor müdürlügümüz koordinasyonunda organize ettigimiz ve 2021 yili ocak ayinda baslayan kursumuz haftada yaklasik olarak 12 farkli grup ile devam etti. Bu süre boyunca çalismalara katilanlardan düzenli olarak PCR testi yapilarak, gerekli hijyen saglanarak antrenörlerimizin gözetimi altinda antrenmanlar devam etti. Tüm katilimcilarin geldikleri ilk günden sinav gününe kadar olarak gelisimleri günlük olarak kaydedildi. Erkek adaylar mayis aynin sonunda sinava girmeye basladilar. Toplam 96 erkek aday sinava girdi ve bunlarin 84’ü sinavda basarili oldular. Erkeklerde basari oranimiz yüzde 87 olarak gerçeklesti. Baslangiçta kursumuza 56 saniye ile baslayan adayin 44 saniye ile sinavi geçtigini antrenörlerimizin tuttugu kayitlardan görüyoruz. Kadin adaylarda ise toplam 50 kisi sinava girdi ve 42 aday sinavi basarili sekilde bitirdiler. Kadinlarda basari oranimiz ise yüzde 84 oldugunu gördük. Bu sürede kursa 60 sn. ile baslayip baraj derecesi 50’nin altina inen çok sayida adayimizin oldugunu gördük. Gençlerimizin bundan sonraki hayatlarinda basarilarinin devamini diliyorum. Bafra Belediyesi olarak POMEM sinavinda elde edilen basariyi Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), Beden Egitimi Spor Yüksek Okulu (BESYO), Jandarma Astsubay Sinavlarinda da elde edebilmek için ayni samimi gayret içindeyiz. Yine bu sinavlara hazirlanan için kayitlarimiz devam ediyor.”
Kaynak: İHA