Türkiye Kasaplar Federasyonu Baskan Vekili Yardimci'dan Ucuz Köfte Uyarisi

Türkiye Kasaplar Federasyonu Baskan Vekili Osman Yardimci, markerlerde satilan ucuz köftelere karsi vatandaslari uyararak, “Söyle bir köfte var; mekanlarda mix kiyma diyorlar. Bu köftelerin 20 tanesini 5-10-15 TL’ye satiyorlar. Bu da 700-800 grama geliyor. Bazilari 600 grama geliyor. Böyle bir köfte olmaz. Bunu satan bizim esnafimiz degildir. AVM ve marketlerde bu sekilde satilan köfteleri vatandaslarimiz almasin” açiklamasinda bulundu.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Baskan Vekili Yardimci'dan Ucuz Köfte Uyarisi
Türkiye Kasaplar Federasyonu Baskan Vekili Osman Yardimci, zincir market ve AVM’lerde satilan ucuz köftelere karsi vatandaslari uyardi. Kendine ait isletmede gerçek anlamda bir köftenin nasil olmasi gerektigini uygulamali olarak gösteren Yardimci, makineden çekilen köftenin bir an önce yenmesi gerektigini söyledi.

Iyi bir köftenin kiymasinin hayvanin kaburgasindan yapildigini belirten Yardimci, “Istersen bu köfteyi mangalda istersen tavada yap. Kasap köftesine hiçbir sey katilmaz. Sadece tuz katilir. Baharatli isterlerse kendi özverimiz ile hazirladigimiz baharatlari katariz. Biz renginin pesinde degiliz. Dogal olan etin rengidir. Köfte damak zevkini aninda veren bir gida maddesidir. Ben kasaplarima güveniyorum” açiklamasini yapti.

"AVM ve marketlerde bu sekilde satilan köfteleri vatandaslarimiz almasin"

Zincir market ve AVM’lerde satilan mix köftelere karsi vatandaslari uyaran Yardimci, “Bu köftelerin 20 tanesi 5-10-15 lira fiyat veriyorlar. Bu da 700-800 grama geliyor. Bazilari 600 grama geliyor. Böyle bir köfte olmaz. Bunu da satan bizim esnafimiz degildir. AVM ve marketlerde bu sekilde satilan köfteleri vatandaslarimiz almasin. Çünkü agizdan aldigin için direkt insan vücudundan kana karisan maddedir. Et dedigin zaman akla protein gelir. Kasaptan aldiklari zaman tedirgin olduklari bir durum olursa beni arasinlar. Nereden alinirsa alinsin biz ona müdahale deriz. Hiçbir kasap köfteye ekmek katarak tezgahinda bekletmez. Ama özel istek üzerine olursa orada kiloda 100 gram ekmek katilir. Özel siparislere katiyoruz. Bunu da müsteri talep ediyor” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA