Serhat Ergin Açiklamasi 'Türkiye'de Fotograf Sanatçiligi Gerçek Degerini Henüz Bulamadi'

Priv Eroglu adiyla bilinen fotograf sanatçisi ve girisimci Serhat Ergin, “Türkiye’de fotograf sanatçiligi henüz gerçek degerini bulamadi. Bu nedenle fotograf sanatçilari, hayatlarini sürdürebilmek için degisik sektörler için çekimlere gidiyor” dedi.

Serhat Ergin Açiklamasi 'Türkiye'de Fotograf Sanatçiligi Gerçek Degerini Henüz Bulamadi'
Yurt disinda bu sanatin çok daha fazla deger gördügünü ve sanatçilarin sanatina çok daha fazla zaman ayirabildigini söyleyen Serhat Ergin, “Maalesef biz fotograf sanatçilari, Türkiye’de sanatimiza yeteri kadar zaman ayiramiyoruz. Bu nedenle istedigimiz ölçekte çalismalar yapamiyoruz. Zamanimizin çogunu hayatimizi sürdürmek için yaptigimiz isler için harcamak durumundayiz. Kimisi moda çekimlerinde kimisi ürün fotografi çekimlerinde yer aliyor. Sanatsal çalismalarina ise arta kalan zamanlarinda yer verebiliyorlar. Bu da istedikleri kadar verimli olabilmelerine engel oluyor. Hatta sanatçi arkadaslarimdan dügün fotografçiligi yapan dahi var. Umarim yakin bir gelecekte bizim insanimiz da fotografin bir sanat eseri oldugunu ve bu isi sanat boyutuyla yapanlarin ayrilmasi gerektigini anlayacak. Iste o zaman herkes fotografçi olsa da sanatçisi olamayacak” diyerek konuyla alakali degerlendirmelerde bulundu.

Ergin ayrica, “Model, tanitim ve ürün çekimleri derken sanatsal fotograflar da ortaya çikartmak istiyorum ama zaman bulmakta zorlaniyorum. Fakat kendime zaman ayirip sanatimla ilgili çalismalarima da hiz vermeliyim. Yakin zamanda Kapadokya’daki balonlari ve manzarayi yansitan bir sergi açmayi hedefliyorum” seklindeki sözleri ile de sanat anlayisini yansitan açiklamalarda bulundu.
Kaynak: İHA