Halk Kütüphanelerine Alınan Kitap Sayısı Son 5 Yılda Yüzde 75 Arttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bin 117 halk kütüphanesi için 3 bin 380 farklı yayın olmak üzere 903 bin 953 yeni eser satın alınması için harekete geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri ile yazar ve yayıncı sektör temsilcilerinden oluşan Yayın Seçme Kurulu yılın ilk dönem toplantısında, Bakanlık tarafından süreli yayın ve kitap alımına yönelik ayrılan 10 milyon 225 bin TL bütçeyle halk kütüphanelerinin arşivlerinin zenginleştirilmesi ve güncel yayınlarla desteklenmesi için yeni eserler satın alınmasını kararlaştırdı.Yayın Seçme Kurulu'nun bu yılın ilk dönem toplantısında aldığı kararlarla bir önceki yılın aynı dönemine göre seçilen yayın çeşidinde yüzde 8, seçilen toplam eser sayısında ise yüzde 14 artış sağlandı. Halk kütüphaneleri için kitap alımlarına bakıldığında 2005 yılında 79 bin olan sayı, 2006 yılında 326 bine çıkıyor, 2008 yılı sayısı ise 514 bin.

Halk kütüphanelerinin güncel ve gündemdeki yayınlarla zenginleştirilmesine yönelik aktivitelerin, okuyucu gereksinimlerinin yüksek düzeyde karşılanmasında ve kütüphanelere olan ilgiyi artırmasında önemli rol oynadığını tespit eden Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, bu tür çalışmalara önem verdiği bildirildi

Kaynak: İHA