Dr. Aylin Sözer'i Öldüren Süpheliye Agirlastirilmis Müebbet Ve 35 Buçuk Yil Hapis Istemi

Maltepe’de ögretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’i bogazini keserek ve yakarak öldüren Kemal Ayyildiz hakkinda 5 ayri suçtan agirlastirilmis müebbet ve 35 yil 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. Iddianamede, süphelinin cinayeti tasarlayarak isledigi belirtildi.

Dr. Aylin Sözer'i Öldüren Süpheliye Agirlastirilmis Müebbet Ve 35 Buçuk Yil Hapis Istemi


Maltepe’de 29 Aralik 2020 tarihinde Istanbul Aydin Üniversitesi Egitim Fakültesi’nde Okul Öncesi Ögretmenligi Bölüm Baskani olarak görev yapan ögretim görevlisi Dr. Aylin Sözer’i(48) bogazindan biçaklayarak ve yakarak öldüren Kemal Ayyildiz(32) hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, süpheli Kemal Ayyildiz ile Aylin Sözer’in birbirlerini tanidiklari ve geçmise dayali arkadasliklarinin oldugu, ikili arasinda çesitli tarihlerde tartisma yasandigi, Ayyildiz’in 26 Kasim 2020 tarihinde Aylin Sözer’i darp ettigi anlatildi. Süpheli Kemal Ayyildiz’in 29 Aralik 2020 tarihinde Aylin Sözer’in ikametinin bulundugu binaya belini tutarak girdigi, eve çikarak Aylin Sözer’i öldürdügü, banka ve kredi kartlarindan islemler yapmaya çalistigi, takilarini aldigi, telefonundan S.Y. isimli sahsa mesaj göndererek para transferi yapmaya çalistigi, Murat D.’nin gönderdigi IBAN’a para göndermeye çalistigi belirtildi. Daha sonra Aylin Sözer’in ikametgahini yakarak esyalarina ve hayvanlarina zarar verdigi kaydedildi.

Iddianamede, süpheli Kemal Ayyildiz’in ifadesinde, Aylin Sözer ile 2009-2010 yillarinda bir internet sitesinde tanistiklarini, yaklasik 2 yil sonra Aylin Sözer’le Amerika’dan döndükten sonra bir araya geldiklerini söyledigi anlatildi. Süpheli, olay günü Aylin Sözer’in evine gittigini, yatak odasina yöneldiklerini, bolca uyusturucu madde kullandiklarini, sohbet ettiklerini, daha sonra ertesi gün çocuklarinin yanina Manisa’ya gidecegini söylemesi üzerine Aylin Sözer’in kiskançlik yaparak kendisini kaybettigini, bagirmaya basladigini, kendisinin de otokontrolünü kaybetmeye basladigini hissettigi için uzaklasmak istedigini ve kapiya dogru yöneldigini anlatti. Bu sirada Aylin Sözer’in mutfaktan aldigi biçakla üzerine saldirdigin, biçagi almaya çalisirken elini ters çevirdigi sirada biçagin Sözer’in boynunu derin bir sekilde kestigini, Sözer’in kendisine küfür etmeye devam ettigini, eline aldigi biçagi vücuduna sapladigini ancak bunlari bilinçli bir sekilde yapmadigini, daha sonra Sözer’i kucaklayip yatagina götürdügünü, kapi sesi duymasi üzerine korktugunu, gelen telefon aramalarini mesgule düsürdügünü, tekrar aramasinlar diye "hastanedeyim" seklinde mesaj gönderdigini söyledi.



“Olaya hirsizlik süsü vermeye çalistim”

Yakalanmaktan korktugu için panikleyerek dolaplari karistirdigini söyleyen süpheli, bir kaç yüzük ve kolye aldigini, Sözer’in üzerinde bulunan ziynet esyalarini da aldigini, o anki psikolojiyle olaya hirsizlik süsü vermeye çalistigini, olay yerini atese vermesindeki amacin da kendisini öldürtmek oldugunu, yakarak delilleri karartma amacinin bulunmadigini anlatti. Iddianamede, olayin ardindan süpheli Kemal Ayyildiz’in gözaltina alindigi ve Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimligi’nin karariyla 30 Aralik 2020 tarihinde tutuklandigi kaydedildi. Maltepe Ilçe Emniyet Müdürlügü’nün 3 Ocak 2021 tarihli yazisinda, süpheli Kemal Ayyildiz’in hirsizlik amaciyla adreste bulundugu, yapilan üst aramasinda zincir, yüzük, küpe ve kargaburnu diye tabir edilen alet ile uyusturucu madde bulundugunun bildirildigi kaydedildi.

25 biçak darbesi tespit edildi

Adli Tip Kurumu Istanbul Morg Ihtisas Dairesi tarafindan hazirlanan raporda, maktulün vücudunda 15 adet kesici delici alet yarasi, 1 adet bogazlama kesisi ve 9 adet kesik vasifta yara tespit edildigi, kesici ve delici alet yaralanmalarinin ve bogazlama kesisinin tek baslarina öldürücü nitelikte oldugu belirtildi. Maktulün vücudunda tespit edilen yanik alanlarinin özellikleri, iç organ bulgulari ve Kimyasal Ihtisas Dairesi’nin raporu birlikte degerlendirildiginde, yanigin ölüm sonrasi ya da ölümden hemen sonra meydana gelmis nitelikte oldugu, otopsisinde künt gögüs travmasina bagli kosta kiriklari tespit edilen maktulün ölümünün kesici, delici alet yaralanmasina bagli kafatasi ve omur kemik kiriklariyla birlikte beyin kanamasi ve büyük damar yaralanmasindan gelisen dis kanama sonucu meydana geldigi aktarildi.

“Eylemi tasarlayarak isledi”

Iddianamede tanik beyanlarina göre, süphelinin olaydan 25 gün önce maktulün yasadigi bina çevresine gittigi ve defalarca içeriye girip çiktiginin belirlendigi, bu gerekçelerle süphelinin maktulü öldürmeye karar verdigi, düsünüp planladigi ve ‘kasten öldürme’ suçunu tasarlayarak gerçeklestirdigi aktarildi. Süphelinin olay yerine gidisi ve Aylin Sözer’i öldürmesi arasinda neredeyse hiçbir zaman farkinin olmadiginin anlasildigi, bu haliyle süphelinin eylemi tasarladigi kaydedildi.

‘Gizli numaralari engelleme’ konusunda arastirma yapmis

Ikilinin olay tarihinde ve olaydan uzun süre öncesine karar herhangi bir görüsmelerinin olmadigi, mesaj içeriklerine göre taraflarin kavgali oldugu, hatta süpheliyi telefonundan engellediginin anlatildigi iddianamede, Sözer’in ‘gizli numaralardan aramayi engelleme’ konusunda arastirma yaptigi anlatildi. Bu nedenlerle süphelinin maktulün kendisini çagirdigi yönündeki beyanlarina itibar edilemeyecegi vurgulandi.

Süpheli Kemal Ayyildiz’a diger süpheli Murat D.’nin gönderdigi IBAN hesabina para göndermeye çalistiginin tespit edildigi anlatildi. Polislerin defalarca kapiyi çalmasina ragmen kapiyi açmadigi, çilingirin kapiyi açmaya çalistigi sirada Ayyildiz’in kapinin önüne yiginla esya koydugu, kapi açildiginda biçakla görevlilere saldirdigi ve olay yerini gaz ile atese verdigi, yaptigi eylemlerden dolayi pisman olmadigini gösterdigi belirtildi. Iddianamede süpheli hakkinda bu haliyle süpheli hakkinda etkin pismanlik hükümlerinin uygulanmamasi gerektigi de vurgulandi.

Iddianamede, süpheli Kemal Ayyildiz’in “tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldirmak veya islenmesini kolaylastirmak ya da yakalanmamak amaciyla kasten öldürme” suçundan agirlastirilmis müebbet hapisle cezalandirilmasi istendi. Ayyildiz’in “silahla, konutta nitelikli yagma”, “mala zarar verme”, “banka veya kredi kartlarinin kötüye kullanilmasi”, “nitelikli hirsizlik” suçlarindan da toplamda 16 yil 5 aydan 35 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi. Savcilik süpheli hakkinda verilecek cezada ‘haksiz tahrik’ indirimi veya takdiri indirim hükümlerinin uygulanmamasini talep etti.

Iddianamede, olay günü Kemal Ayyildiz’a IBAN numarasi gönderdigi tespit edilen süpheli M.D. hakkinda ise “banka veya kredi kartlarinin kötüye kullanilmasina tesebbüs” suçundan 9 aydan 4 yil 6 aya kadar hapisle cezalandirilmasi istendi. Anadolu 7. Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, kabul edilirse süphelilerin yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak.
Kaynak: İHA