Çagri Merkezi Kurarak Dolandiricilik Yaptiklari Iddiasiyla Yargilanan 18 Sanik Tahliye Edildi

Kurduklari çagri merkezleri araciligiyla çok sayida kisiyi dolandirdiklari iddiasiyla 18'i tutuklu 91 sanigin yargilandigi davada tutuklu saniklarin tahliyesine karar verildi.

Istanbul 1. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya aralarinda suç örgütünün elebasi oldugu iddia edilen Çagatay Öztürk'ün de bulundugu tutuklu saniklar, bulunduklari cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilisim Yöntemi (SEGBIS) ile baglandi.

Bazi tutuksuz saniklar, müsteki ve müsteki avukatlarinin da hazir bulundugu durusmada, iddianamenin okunmasinin ardindan saniklarin savunmalari alindi.

Tutuklu saniklardan Alev Karadere, adi geçen internet sitesinin bir arkadaslik sitesi oldugunu iddia ederek, tahliye talebinde bulundu.

Sanik Çagatay Öztürk, hayatinda ilk kez hakim karsisina çiktigini ve 11 aydir cezaevinde oldugunu anlatarak, "Hakkimda delil yokken bu haldeyim. Nasil bir yöneticiyim de 90 kisiden 3 kisiyle temas halindeyim. 26 yildir müzisyenim. Sosyal medyadaki reklamlardan para kazaniyorum geçimimi böyle sagliyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Durusmada söz alan bazi saniklar da haklarindaki iddialari kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, tutuklulukta geçirdikleri süre, suç vasfinin degisme ihtimali ve savunmalarinin alinmis olmasi nedeniyle tutuklu saniklar Çagatay Öztürk, Alev Karadere, Alican Karaman, Ersel Sengör, Fuat Kabak, Furkan Kendir, Hüseyin Çerman, Ismail Baser, Mehmet Ali Karademir, Mehmet Ay, Mesut Çelik, Mevlüt Tas, Muhammet Can Boztepe, Ömer Çatal, Selami Bildirici, Tolga Atay, Ugurkan Karademir ve Yusuf Yetimova'nin tahliyesine karar verdi.

Bu saniklar hakkinda yurt disina çikis yasagi koyan heyet, diger sanik ve müstekilerin ifadelerinin alinmasi için durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, elebasiligini Çagatay Öztürk'ün yaptigi suç örgütünün, Büyükçekmece, Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcilar ilçelerinde çagri merkezleri kurduklari anlatiliyor.

Saniklarin, bu merkezler üzerinden "jigolo" adi altinda dolandiricilik faaliyetlerini gerçeklestirdigi ifade edilen iddianamede, örgüt üyelerinin çalisma saatlerini ve magdurlar ile yapilacak konusmalari dahi önceden planladiklari ifade ediliyor.

Iddianamede, 32 müsteki yer alirken, sanik Çagatay Öztürk'ün "suç islemek amaciyla örgüt kurmak" ve "nitelikli dolandiricilik", 19 sanigin "suç islemek amaciyla örgüt kurmak veya yönetmek", diger saniklarin ise "örgüt üyeligi" ve "dolandiricilik" suçlarindan cezalandirilmasi isteniyor.

Kaynak: AA