Macaristan'da Orta Asya Halk Sanatlari Sergisi Açildi

Budapeste Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Nadudvar Halk El Sanatlari Meslek Lisesi tarafindan Orta Asya halklarina ait el sanatlari sergisi düzenledi.

Budapeste YEE binasinda düzenlenen etkinlikte katilimcilar, Orta Asya halklarinin kullandigi kilim ve keçe dokuma, çömlekçilik, ahsap isleme ve oyma teknigini yakindan inceleme ve deneme firsati buldu.

YEE Kültür ve Sanat Koordinatörü Johanna Török Abdikoglu, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle uzun aradan sonra enstitüde yüz yüze etkinlik düzenleme firsatindan dolayi mutlu olduklarini dile getirdi.

Abdikoglu, katilimcilarin, Orta Asya halklarinin kullandigi birçok sanati hem yakindan görme hem de enstitü bahçesinde Nadudvar Halk El Sanatlari Meslek Lisesi ile ortak kurulan tezgahlarda bunlari deneme firsati buldugunu belirtti.

Nadudvar Halk El Sanatlari Meslek Lisesi'nin hem Macaristan'da hem de uluslararasi etkinliklerde yer aldigini vurgulayan Abdikoglu, ögrencilerin sanatlarinda özellikle keçe ve kilim islemesinde Türk motiflerini kullandigini söyledi.

Abdikoglu ayrica, enstitü binasindaki serginin 1 hafta ziyaret edilebilecegini belirtti.

Kaynak: AA