Engelli Esine Maas Baglatmak Için Gitti, Felçli Esinin Üzerine Açilan 3 Sirket Oldugunu Ögrendi

Antalya’da geçirdigi iki kalp krizinin ardindan beyin felci geçiren ve yataga bagimli kalan esine bakan bir çocuk annesi kadin, esine engelli ayligi baglatmak için yaptigi müracaatta esinin üzerine açilan 3 sirket oldugunu ögrendi. Bir yil içinde üç sirketten ikisi kendiliginden kapanirken birinin halen faal olarak görünmesi sebebiyle bakim parasi talebi reddedildi. Talihsiz kadin engelli maasi için sahte belge ile esinin üzerine açildigini iddia ettigi is yerlerini kapatmak için mücadele veriyor.

Engelli Esine Maas Baglatmak Için Gitti, Felçli Esinin Üzerine Açilan 3 Sirket Oldugunu Ögrendi
Antalya’nin Serik ilçesinde Raziye Uludag’in (25) esi Gökhan Uludag, bir yil önce iki kalp krizi ve ardindan beyin felci geçirince yataga bagimli kaldi. Hareket edemeyen ve konusamayan Gökhan Uludag’a bakabilmek için is yerinden ayrilan bir çocuk annesi kadin, sosyal yardimlasma desteklerinden faydalanabilmek için yaptigi müracaatta esinin üzerine 3 is yeri oldugu cevabini alinca hayatinin sokunu yasadi. Aradan geçen sürede esinin üzerine açilan sirketlerin 2’sinin kapandigini ögrenen Uludag, son isyerinin kapatilmasi için çaba sarf ediyor. Açik olarak görünen isyeri sahibine telefonunla ulasan ancak esinden öldügünü ögrenen Raziye Uludag, esinin ’benim bilgim yok, yardim edemem’ cevabini alinca sahte belgelerle açildigini iddia etigi isyerleriyle ilgili savciliga suç duyurusunda bulundu.

Esinin geçtigimiz yil Haziran ayinda iki defa kalp krizi, ardindan da beyin felci geçirdigini söyleyen Raziye Uludag, "Engelli maasi çikartmak için gittigimde, bu sahte isyerlerinin açildigini ögrendim. Savciliga gittik, suç duyurusunda bulunduk. Esime de sormak istiyorum ama o da konusamadigi için anlatamiyor. Üzerine açilan 3 sirketin 2’si kapatilmis. Halen açik olan temizlik ile alakali bir anonim sirket. Esimin bilinci su an olmadigi için soruyoruz cevap veremiyor konusamadigi için. Yardim almak için isyerlerinin kapatilmasinin ya da devredilmesinin gerektigi söyleniyor. Ancak o zaman aylik baglanabilecek. Yardim alamiyoruz, sadece bakim ayligi aliyorum o da zaten bakkal masrafimizi ancak karsiliyor. Bakici maasimla geçinemiyorum. Kaynanamin evinde oturuyorum. ‘O da yaptirin kira da vermeyin, oturun’ dedi.

Doktorlar, esimin düzelebilmesi için 1 yil geçmesi lazim. Bu ayin 24 ünde bir yil olacak. Fizik tedaviye götürdüm. Hastaligin gençlerde kol ya da bacagin iyilesebilecegini söylediler. Simdi kaldirip yürütmeye çalisiyorum yavas yavas” diye konustu.

Kaynak: İHA