Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kentsel Dönüsümle Sosyal Dönüsümü Ayni Anda Gerçeklestiriyoruz'

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüsüm Projesi’nin devam ettigi Ugurevler Mahallesi’nde çevre düzenleme, yol ve asfalt çalismalarini yerinde inceledi. Dönüsümle birlikte bölgeye park, yesil alan, okul ve güzel bir çevre kazandiracaklarini belirten Baskan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüsüm Projeleri’nin hepsini bir sosyal dönüsüm olarak gerçeklestirdiklerini vurguladi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Kentsel Dönüsümle Sosyal Dönüsümü Ayni Anda Gerçeklestiriyoruz'
Ugurevler Mahallesi’ndeki kentsel dönüsüm alaninda incelemelerde bulunan Baskan Çolakbayrakdar, yol, asfalt ve çevre düzenlemesi gibi yapimi devam eden çalismalari kontrol etti. Kentsel dönüsümü sosyal dönüsümle birlikte gerçeklestirdiklerini ve Ugurevler Mahallesi’nde oldugu gibi diger mahallelerin ihtiyaci olan tüm hizmetleri çözmek için yaptiklarini ifade eden Baskan Çolakbayrakdar, Kocasinan’i gelecege tasimak için dönüsüme büyük önem verdiklerini söyledi.



Dönüsümle birlikte hem Kocasinan’in çehresini degistirmeye hem de Kayseri’ye yakisir bir ilçe insa etmeye devam ettiklerine dikkat çeken Baskan Çolakbayrakdar, sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Ugurevler Mahalle’mizde ki devam eden kentsel dönüsüm alanindayiz. Dönüsümle birlikte hem imarsiz eski binalarin yenilenmesi devam ederken bir yandan da çevre düzenlemesi, alt ve üst yapi ile yol çalismalarimiz araliksiz sürüyor. Bu bölgede özellikle alt yapi (dogalgaz, elektrik sirketi, telekomünikasyon, kanalizasyon vb.)çalismalari geçen sene sonbahar ile birlikte tamamlanmisti. Simdi ise Kocasinan Belediyesi olarak çevre düzenlemesiyle birlikte asfaltlama çalismalarimizi yapiyoruz. Özellikle dönüsüm çalismalari kapsaminda bölgemize kazandiracagimiz okulun insaati da tüm hiziyla devam ediyor. Kentsel dönüsümle birlikte çocuklarimizin güven ile oynayabilecegi, yetiskinlerimizin huzur içerisinde vakit geçirebilecegi park alanlarini da Ugurevler Mahallemize kazandiracagiz. Kentsel dönüsümün bizim için ana temasi; sosyal bir dönüsümdür. Dönüsümle birlikte her zaman dile getirdigim gibi sosyal dönüsümü ve sosyal degisimi harekete geçirdigimizi ifade ediyorum. Bu dogrultuda bu bölge dönüsümle yeni bir çehreye kavusacak ve yeni bir Kocasinan ve yeni bir Ugurevler Mahallesi olacak. Bu sosyal dönüsümü saglayabilmek için bütün sosyal donatilariyla birlikte hemsehrilerimizin huzur içerisinde yasayacagi bir Kocasinan’i el birligiyle insa etmek için çalisiyoruz. Tüm gayretimiz, Kocasinan’i daha da güzellestirerek, deger katmaktir.”

Baskan Çolakbayrakdar, Ugurevler ’de dönüsüm tamamlandiginda yesil alanlari, oyun parklari ve sosyal çevresi ile daha güzel olacagini sözlerine ekledi.

Incelemeler sirasinda mahalle sakinlerinin hal ve hatirini sormayi da ihmal etmeyen Baskan Çolakbayrakdar, vatandaslarin sevgisiyle karsilasti. Bölge sakinleri ise mahalleye yapilan hizmetlerden dolayi Baskan Çolakbayrakdar’a tesekkür etti.
Kaynak: İHA