Üniversite-Kamu-STK Is Birliginde Bölgenin Kalkinmasi Yönelik Projeler Gelistiriliyor

Bartin Üniversitesi ögretim elemanlari tarafindan 2021-2027 dönemi için planlanan proje fikirleriyle Üniversite-Kamu-STK is birliginde sehrin ve bölgenin kalkinmasina katkilar sunulmasi hedefleniyor.

Üniversite-Kamu-STK Is Birliginde Bölgenin Kalkinmasi Yönelik Projeler Gelistiriliyor
Bölgesinden baslayarak ülkemizin kalkinmasina katki sunmak için önemli çalismalarin hayata geçirildigi Bartin Üniversitesi’nde yeni proje fikirleri gelistiriliyor. Bu kapsamda Bartin Valiligi’nin ev sahipliginde gerçeklestirilen toplantida 2021-2027 Dönemi için hazirliklarina devam edilen Avrupa Birligi Projesi kapsaminda görüs alisverisinde bulunuldu. Bartin Valisi Sinan Güner ile birlikte Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’un da yer aldigi toplantida Bartin Üniversitesi ögretim üyeleri Prof. Dr. Barboros Yaman, Doç. Dr. Fatma Bagdatli Çam, Doç. Dr. Melek Sari Güven, Doç. Dr. Ümmühan Avci, kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarindan temsilciler yer aldi.

Toplantida, Doç. Dr. Fatma Bagdatli Çam ile Doç. Dr. Melek Sari Güven tarafindan Avrupa Birligi’nin belirlemis oldugu temalara bagli kalarak Bartin’in kültürel mirasini yeniden yasatmak konusunda yapilabilecek çalismalardan bahsedildi. Ayrica sehrin marka degerini arttiracak ürünler ortaya çikarmak temel amaciyla kisa ve orta vadeli projelerin yapilmasi dogrultusunda fikirler de sunuldu.

Gerçeklestirilecek çalismalarin önemine deginen Bartin Valisi Güner, yapilacak projelerin turizm potansiyelini arttirarak Bartin’in gelismesi noktasinda katma deger saglayacagini ve bunun için de tüm kurum ve kuruluslarin is birligi içerisinde hareket etmesi gerektiginin altini çizdi.

Vali Güner, Bartin Üniversitesi’nin yaptigi çalismalarla sehrin kalkinmasina katkilar sundugunu da kaydederek, proje fikirlerinin hayata geçirilmesi konusunda gerekli çalismalarin yapilmasi ve belli periyotlarla bir araya gelinmesi konusunda mutabik kalindigini söyledi.



Bartin Üniversitesi ailesinin tüm bilesenleriyle bulundugu yerden baslayarak ülkemizin kalkinmasina deger katmaya devam ettigini ifade eden Rektör Uzun ise “Sürekli gelisen, topluma birçok noktada katki saglayan, bulundugu yerden baslayarak ülkemizin kalkinmasina deger katan Bartin Üniversitesi’nde tüm bilesenlerimizin içerisinde yer aldigi bir yolculuga ‘Birlikte Basariyoruz’ sloganiyla devam ediyoruz. Sürdürülebilir gelisim hedefiyle durmadan çalisiyor ve paydaslarimizla birlikte is birligi içerisinde gelecege kararli adimlarla yürüyoruz. ‘Üreten Üniversite’ hedefinde gerçeklestirdigimiz bu çalismalara yakin ilgileri ve destekleri için Valimiz Sinan Güner’e tesekkürlerimi sunuyorum. Bugün ki toplantiya katilarak görüslerini ileten kamu kurum ve kuruluslardan ve sivil toplum kuruluslarindan temsilcilerimize tesekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA