Zinav Gölü Turizme Kazandiriliyor

Tokat’in Resadiye ilçesinde bulunan Zinav Gölü Tabiat Parki turizme kazandiriliyor.

Zinav Gölü Turizme Kazandiriliyor
Tokat’ta yilin dört mevsimi farkli bir güzellige bürünen Zinav gölünde Tabiat Parki projesi devam ediyor. Tokat Valisi Ozan Balci, yaklasik 3 milyon TL’ye mal olacak olan çalismalari yerinde inceledi. Vali Balci, essiz doga manzarasiyla Zinav’in sadece gölüyle degil kanyonuyla da doga harikasi bir yer oldugunu kaydetti.

Vali Balci, “Insallah çalismalar bittiginde insanlar aileleriyle birlikte buraya gelip doganin keyfini çikaracaklar. Gölümüzle ve dogayla beraber çok güzel bir yer oldu emegi geçen bütün arkadaslarima çok tesekkür ediyorum” dedi.

Herkesi Zinav Gölünü görmeye davet eden Vali Balci “Burada yürüyüs yolu, kir lokantasi, camisi, otoparki, piknik üniteleri, çocuk oyun parklari, çardaklari ve kamelyalari ile iyilestirme, gelistirme, güzellestirme çalismalarimiz devam ediyor. Tokat’imiza, Tokatli hemsehrilerimize, Resadiye’mize, Resadiyeli hemsehrilerimize ve dogaseverlere hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Projenin ikinci asamasinda gölün temizlenecegini belirten Balci, “Gölü kirleten sularin temizligine katki saglayacagiz, onunla ilgili projelerimiz var. Üçüncü asamada da kanyonu da gelistirecegiz. Burada da insanlarimiz doganin tadini çikaracaklar. Kanyonu daha etkin olarak kullanacaklar. Bütün Tokatli hemserilerimizi hatta bütün Türkiye’deki insanlarin görmesi gereken bir yer” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA