Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligina Aslan Seçildi

Malatya’nin Yesilyurt ilçesi Kent Konseyi Kadin Meclisi 4. Olagan Genel Kurulunda konusan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “Üretken, çaliskan ve dayanisma ruhuyla hareket eden kadinlarimizin destekleriyle Yesilyurt’umuzun gelecegine modern ve güzel eserler emanet ediyoruz” dedi.

Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligina Aslan Seçildi
Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi 4.Olagan Genel Kurulu, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile esi Semra Çinar, Yesilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Ercan, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kurulusu Baskanlari ve Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi Yönetim Kurulu Üyelerinin katilimiyla gerçeklesti.

Genel kurula tek liste halinde katilan Kibar Aslan Baskanligindaki Yönetim Kurulu oy birligi ile Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligina seçildi.

Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskanligina seçilen Kibar Aslan’i tebrik ederek yeni görevinde basarilar dileyen Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatta aktif olan kadinlarin gelisen toplumlarin gelecege umutla bakmasina neden oldugunu söyledi.



Yesilyurt Kent Konseyinin ‘Yesilyurt’un Tüm Renkleri’ sloganiyla her alanda bölgeye deger katan faydali hizmetler ürettigini ifade eden Çinar, “Toplumlarin her alanda gelismesinde ve kalkinmasinda önemli roller üstlenen kadinlarimizin sosyal ve ekonomik hayatta aktif ve üretken hale gelmesini destekliyoruz. Kadinlarimizin hayata ve topluma dair farkli fikirleri ve önerilerini yerel yönetimler, kurum ve kuruluslara ulastirmalari için de Kent Konseylerinde olusturulan Kadin Meclisleri bir nevi köprü vaziyeti görmektedir. Bugüne kadar Kadin Meclisi Baskanligi yapan tüm baskanlarimiza tesekkür ediyorum, yeni yönetime basarilar diliyorum. Kadin Meclisi Yönetim Kurullarinin uyumlu ve koordineli çalismasi, bir önceki dönemin projelerini sahiplenip daha fazla gelistirme noktasinda ortaya koyulan çabalari yakindan görüyoruz, bu uyum ve birlikte çalisma anlayisi Yesilyurt’umuzun gelismesine katki sunmaktadir. Yeni dönemde de basarili hizmetlerin devam edecegine yürekten inaniyorum” dedi.

Kadinlarin hayatin her alaninda aktif ve katilimci olmasi için ciddi yatirimlarda bulunduklarini vurgulayan Çinar, “Bölgede Kent Konseyini kuran ilk ilçe belediyesi olmanin verdigi sorumlulukla birlikte, farkli fikirlerin tartisildigi, konusuldugu ve uygulandigi Kent Konseyimiz içerisindeki tüm Meclis Baskanliklariyla uyumlu ve koordineli çalisarak ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatinin kalkinmasina öncülük eden faydali hizmetler üretiyoruz. Kadinlarimizin toplumda daha fazla önemsendigi, desteklendigi ve sosyallesmelerini saglayacak tüm etkinliklere bizler sonuna kadar katki sagliyoruz. Kadinlarin sosyal ve ekonomik hayata olan katkilarini daha fazla artirmak için yatirimlar yapiyoruz, kooperatiflerimizin kurulus dönemlerinde destek veriyoruz, kültürel ve sportif aktivite alanlarini çogaltiyoruz. Katilimci belediyecilik anlayisimiz geregi toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarini dogru ve planli yatirimlarla gidermeye çalisirken, sosyal hayata katilimlarini her daim destekledigimiz kadinlarimizin hayatin her alanda daha fazla söz sahibi olmasi içinde gereken hassasiyeti göstermekteyiz. Belediye bünyesinde %10-12 civarinda bayan personele istihdam sagliyoruz, onlarin gayretleri hizmetlerimizin daha hizli ve pratik olmasini sagliyor. Bu sayiyi daha fazla artirmayi hedefliyoruz. Tarihimizin, kültürümüzün ve yöresel yemeklerimizin tanitimi için kurulan Yesilyurt Kadin Girisimi Üretim ve Gelistirme Kooperatifinin faaliyetlerine destekler sagliyoruz. Kooperatifimiz çatisi altinda bulusan kadinlarimiz, ilçemizin tanitimi için büyük bir özveriyle çalisiyorlar. Kadinlarimizin meslek sahibi olup gerek ev gerekse de ülke ekonomisine katkilarini artirmak maksadiyla Kiltepe mahallemizde öncelikle Meslek Edindirme Kurs Merkezimizi açip tekstil kursumuzu baslattik ve su anda yapimi devam eden Kiltepe Kadin Mesleki Egitim Merkezimizin açilisini yakin zamanda yapip, ilçemize kazandiracagiz. Kadinlarimizin hayata geçirdigimiz ya da destek verdigimiz projelere ilgi ve katilimlari bizi yeni yatirimlara tesvik etmektedir. Bu anlamda üzerimize düsen ne varsa yaptik, yapmaya da ayni kararlilikla devam edecegiz. Kadinlarimizin destekleriyle insallah ilçemiz daha fazla gelisecek, güzellesecek ve gelecege daha güzel ve kalici eserler emanet edecegiz” seklinde konustu.

Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisinin yeni Baskani Kibar Aslan ise genel kurulda yaptigi konusmada, “ Kent Konseyleri hizmet verdikleri kent ve ilçelerin mahalli, cografi, kültürel ve sosyolojik kalkinmasi ve güzellesmesi için çaba gösteren önemli yapilanmalardir. Bizlerde bunun bilinciyle çalismalar gerçeklestirecegiz. Bir önceki Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Semra Özcan’a ve ekibine vermis olduklari hizmetlerden dolayi tesekkür ederiz. Bu hizmetin bir bayrak yarisi oldugunun farkindayiz ve bu bayragi daima daha ileriye tasimanin gayreti içerisinde olacagiz. Kadinlarimizin sosyal ve kültürel gelisimlerini destekleyen projelerin altina imza atan Yesilyurt Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar’a tüm kadinlar adina tesekkür ediyoruz. Bize bu görevi layik gören Kent Konseyi Onursal Baskanimiz, Belediye Baskanimiz Mehmet Çinar ile Genel Sekreterimiz Mehmet Ercan’a tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Çinar, Yesilyurt Kent Konseyi Kadin Meclisi eski Baskani Semra Özcan’a hizmetlerinden dolayi tesekkür plâketi takdim etti.
Kaynak: İHA