Yesil Pasaportlu Ihracatçiya Asi Önceligi Müjdesi

TIM Baskani Ismail Gülle: 'Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçilarimizin asilama programina dahil edilmesi, ihracat hacmimizi olumlu yönde etkileyecektir'.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) girisimleri ile Türk bayragini dünyanin dört bir yaninda dalgalandiran yesil pasaportlu ihracatçilar, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda devam eden asilama programinda öncelikli gruba dahil edildi.

TIM'den yapilan açiklamaya göre, 61 ihracatçi birligi, 27 sektör ile 100 bin ihracatçinin Türkiye’de tek çati kurulusu olan TIM, uluslararasi arenada ihracatçilarin rekabetini kolaylastirmak için çalismalarina tüm hiziyla devam ediyor. Bu kapsamda TIM’in girisimleri ile salgin döneminde ihracatçinin pazarlara hizli erisimine katki saglayacak, Türkiye’nin ihracat hacmini artiracak önemli bir karara imza atildi. Alinan kararla, yesil pasaport hamili ihracatçilar, koronavirüs asisinda öncelikli gruba alindi. Yesil pasaportlu ihracatçilar, dünden itibaren sisteme girerek asi randevusu almaya basladi.

- "Ihracatçimizin pazarlara erisimi kolaylasacak"

Açiklamada görüslerine yer verilen TIM Baskani Ismail Gülle, ihracat ailesinin, dünyanin birçok noktasiyla dogrudan temas halinde oldugunu belirtti. Türk bayragini 210 ülke ve bölgede dalgalandiran ihracatçilarin, ürünleri dünyaya hizla ulastirmak adina, yogun bir çalisma yürüttüklerinin belirtti.

Önemli ihracat pazarlarinin asi pasaportu uygulamasi baslattiklarini, bu pazarlara erisimi alinan asi kararinin kolaylastiracaginin altini çizen Gülle, "Özellikle yesil pasaport hamili ihracatçilarimizin seyahatlerinde problem yasamamasi adina hizla asilanmasi önem arz etmekteydi. Türkiye'nin ekonomi ve ticaret diplomasisinin saha neferleri olan ihracatçilarimizin asilama programina dahil edilmesi, ihracat hacmimizi de olumlu yönde etkileyecektir. Talebimize olumlu cevap vererek her zaman oldugu gibi ihracat ailemize desteklerini esirgemeyen Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan, Ticaret Bakanimiz Mehmet Mus ve Saglik Bakanimiz Fahrettin Kocaéya tesekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA