Su Kabaklarini Sanat Eserine Dönüstürüyor

Tokat’ta içi bosaltildiktan sonra kurutulan su kabaklari dekoratif ürünler haline geliyor.

Su Kabaklarini Sanat Eserine Dönüstürüyor
Osmanli zamaninda su tasimada kullanilan kabaklar sanat eserine dönüsüyor. Evinin bodrum katini atölyeye çeviren 2 çocuk annesi Sevgi Gürses (45) el sanati ile dikkat çekiyor. Yaz aylarinda satin alarak kuruttugu su kabaklarini tek tek isleyen Gürses, dekoratif lamba, abajur ve süs esyasi gibi ürünler yapiyor. Usta ellerde adete birer sanat eserine dönüsen su kabaklari ise ilgi görüyor.

Gürses, eski çaglarda savaslarda su kabi, bakliyat saklamak için kullanilan kabaklarin günümüzde dekoratif lambalara objelere dönüstürüldügünü söyledi.

Su kabaklarinin birçok asamadan geçerek ürün haline geldigini belirten Gürses, “Su kabaklarinin altini açip içini temizliyorum. Kurutulduktan sonra desen çizerek deliyorum. Boyadiktan sonra da vernikliyorum. Son olarak elektrik aksamini içine yerlestirerek lambaya dönüstürmüs oluyoruz” dedi.

Isini çok severek yaptigini belirten Gürses, “Hobimden kazanç sagliyorum. Bu benim için çok güzel bir sey. Su kabaklarina çok talep var. Yurt içinin yani sira yurt disindan talepler oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA